Rize Valisi Kemal Çeber ''KIRMIZI ÇİZGİ''yi çekti.

Rize Valisi Kemal Çeber ''KIRMIZI ÇİZGİ''yi çekti.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla hayata geçirilen ‘kırmızı çizgi’ uygulaması Samsun’da başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" paylaşımıyla tanıttığı yeniliğin Rize’de uygulaması yapıldı. Atatürk Caddesi Şeyh Camii önünde bulunan yaya geçidinin bir şeridi kırmızıya boyandı. Düzenlenen etkinlikte açıklamada bulundan Rize valisi Kemal Çeber, ‘’ 2021 yılı süresince yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, tüm illerimizde eş zamanlı olarak Rize ilimizde de ilgili kurumlarımızla birlikte farkındalığımızı göstermek ve vatandaşlarımıza da hissettirmek amacıyla bu etkinlikler gerçekleştirilmektedir’’ dedi.

Yapılan uygulama ile "Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir" mesajı verilerek sürücülerde farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.

rize-vali-1.jpg

rize-vali-12.jpg

rize-vali-13.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.