RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER, RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NDA İKİNCİ YURTDIŞI SEFERLERİNİN DE KESİNLEŞTİĞİNİ İFADE EDEREK PEGASUS HAVAYOLU ŞİRKETİ’NİN TEL AVİV RİZE SEFERLERİNE HAZİRAN AYI İTİBARİYLE BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ

RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER, RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NDA İKİNCİ YURTDIŞI SEFERLERİNİN DE KESİNLEŞTİĞİNİ İFADE EDEREK PEGASUS HAVAYOLU ŞİRKETİ’NİN TEL AVİV RİZE SEFERLERİNE HAZİRAN AYI İTİBARİYLE BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ

Rize Valisi Kemal Çeber, İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantısına katıldı. Toplantıda, İl Özel İdaresi’nin 2022 Yılına ait Faaliyet Raporu’nun sunumu yapılarak oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda konuşan Vali Kemal Çeber, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi, sizler ve bizler genel anlamda sınıfı geçmişizdir. Bu tablonun bize verdiği karne budur. Rize Özel İdaresi bütün bileşenleri ile sınıfı geçmiştir. Bazı çalışmalar daha güzel olmaz mı? Tabi ki olur bunun içinde daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi büyük bir uyum, birliktelik ve koordinasyon içinde hareket ettiğiniz ve sorunlara vakıf olarak alanda işleri kolaylaştırdığınız için her birinize teşekkür ediyorum. 2023 yılında da aynı gayreti, birlikteliği ve koordinasyonu görmeyi ümit ediyorum” dedi.
 
Rize’nin önemli yatırımlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanındaki gelişmelere de dikkat çeken Vali Çeber, “Açıldığı günden bu yana Rize-Artvin Havalimanımızda doluluk oranı yüzde 80’lerin altına hiç düşmedi. Genel anlamda ise yüzde 90’ların üzerinde devam etti. Bu da havalimanının ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu ortaya koydu.

Haftada İki Gün Tel Aviv’den Rize’ye uçuş 

 
Daha önce de duyurmuştuk, Umman ülkesinin en büyük havayolu şirketi SalamAir Nisan sonu itibariyle direkt  Umman Rize uçuşlarını başlatıyor.  Dün itibariyle de 2. Yurtdışı seferi kesinleşti. Pegasus hava yolları Haziran ayının başından itibaren Tel Aviv’den Rize’ye direk uçuş iznini adlı görüşmeler tamamlandı. Pegasus haftada iki gün Tel Aviv’den Rize’ye uçuş yapacak. Katar ve Suudi Arabistan da çalışmalarına devam ediyor” dedi.
 
Meclis Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantılarının birinci birleşimine; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Genel Sekreter Yardımcıları Yunus Emre Ayar ve Erol Bıyık, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.