Rize Valisi Kemal Çeber'den “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı” Mesajı

Rize Valisi Kemal Çeber'den “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı” Mesajı

Değerli Öğretmenlerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz ve Kıymetli Velilerimiz,

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi dolayısıyla uzun bir aranın ardından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşacağı yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşamaktayız.

Yüz yüze eğitimin başlamasını sizler gibi biz de çok özledik. Evlatlarımızın İstiklal Marşı okuyup, okul bahçelerinde koşmalarını, cıvıltılarını, neşelerini, okul koridorlarını doldurmalarını kısacası normal hayatı çok özledik.  Sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimiz, okullarımızda gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldık. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız, titiz ve hassasiyetle eğitim öğretime hazır.

Koronavirüs salgınının halen devam ettiğini unutmamalıyız. Eğitim- öğretim faaliyetlerine yüz-yüze devam edilebilmesi için maske mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek, koronavirüs ile en etkili silahımız olan aşının gücüne inanalım ve aşılarımızı yaptıralım. Çocuklarımızın okullarımızda ve sınıf ortamında eğitimlerini kesintisiz olarak ve başarıyla sürdürebilmeleri önemlidir.  Unutulmamalı ki aldığımız tüm tedbirler, sizlerin sağlığı içindir. Salgın tam anlamıyla bitene kadar alınan tedbirlere harfiyen uymanız gerekmektedir.

İnsanın doğumuyla başlayıp ölümüne kadar devam eden bir süreç olan eğitim her dönemde toplumların gelişmesi için itici bir güç olmuştur. Birçok alanda değişimin ve gelişimin yaşandığı günümüz dünyasında eğitimin önemi daha da artmıştır.  Dünya hızla gelişip dönüşürken iyi yetişmiş insan gücü ve bunu sağlayan kaliteli eğitim ihtiyacı da daha bir önem kazanmıştır.

Sevgili öğrencilerimiz; sizler bizim geleceğimizin teminatı, devletimizin, milletimizin yarınlarısınız. Okullarınızdan aldığınız eğitim ve bilgi ışığında yapacağınız çalışmalarla ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Ortaya koyacağınız başarılı çalışmalar ve projeler ülkemizin ekonomik, bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda dünyada adından söz ettirmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri, bu gelişimlerini büyük ölçüde, eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Bu nedenle, ülkemizi daha iyiye ve ileriye götürerek çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarabilmek için; birey, toplum ve ülke olarak eğitime daha fazla önem vermemiz gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda bütün öğrencilerimize başarılar diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize, eğitim camiamıza, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.