RİZE VE BÖLGENİN UYDU ÜZERİNDEN  YAYIN YAPAN TEK KANALI ÇAYTV

RİZE VE BÖLGENİN UYDU ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN TEK KANALI ÇAYTV

'' YERELDEN EVRENSELE '' 2 Mart 1995 tarihinde yayın hayatına başlayan Çay Televizyonu 31 Ağustos 2005 tarihinde uydu yayınına geçerek dünya genelinde izlenebilir hale geldi.

İstanbul stüdyosunu 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren hizmete açan Çay Tv aynı yıl Trabzon Stüdyosunu, 2009 da ise Ankara Stüdyosunu hizmete açtı. 

Objektif yayıncılık anlayışından ödün vermeden sürekli gelişme sağlayan Çay Televizyonu bölge için önem arz eden konular üzerinde girişimlerde bulunmayı,  
Sosyal ve ekonomik sorunları yayınlarına aktarmakta ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirme görevini sürdürdüğü gibi çözüm için de uzman görüşlerini aktarmayı ihmal etmedi. 

Görsel yayıncılığın magazin kısmıyla ilgilenmeyen Çay Televizyonu programlarını hazırlarken Karadeniz bölgesi ve ülke geneline nasıl katkı sağlayabileceği düşüncesiyle hareket etmeyi her zaman ön planda tuttu. 

Siyasi ve güncel konularda her zaman ön planda olan Çay Tv seçim dönemlerinde ülke genelini kapsayan yayınlar gerçekleştirdi. 

3 adet canlı yayın aracıyla ülke genelinde yayınlar yapan Çay Tv 12 yıl boyunca Türkiye Hentbol Federasyonuna yayıncı kuruluş olarak hizmet verdi. 

Türkiye Voleybol Federasyonu maç yayınlarında da yıllarca yer alan Çay Tv Dünya Gençler Hentbol Şampiyonası, Avrupa Gençler Voleybol Şampiyonası gibi uluslararası yayınlara imza attı. 

Karadeniz bölgesi ile Ülkemizi yakından ilgilendiren konuları uzmanlar dahilinde ele alıp kamuoyu ile paylaşan Çay Tv,  Karadeniz sahil yolundan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine, Ovit Tünelinden Rize Havaalanına bir çok konuya yayınlarda yer verip projelerin hayata geçmesine katkı sağladı.  

Karadeniz bölgesinde turizmin gelişmesinde ki en büyük pay sahiplerinden biri kuşkusuz Çay Televizyonudur. Hazırlamış olduğu belgesel filmler, bölge genelinde ki turizm noktalarına yönelik özel yapım tanıtımlar sayesinde büyük bir turizm hareketliliği başlamıştır. 

Yayın hayatına başladığı günden itibaren sosyal ve kültürel etkinliklere imza atan Çay Televizyonu atma Türkü ve Folklor Yarışmaları düzenleyip gelenek görenekleri yaşatılmasına katkı sağladı. 

Onlarca ilde düzenlenen festival ve şenliklerin yayınlarını gerçekleştiren Çay Tv kültürel değerlerin yaşatılmasında pay sahibi oldu.

Gelenek ve Göreneklerin yaşatılması konusunda yoğun çaba sarf eden kuruluşumuz Karadeniz insanına yakıştırılan Uzun Burun imajına farklı bir etkinlikle sempatik bir bakış kazandırdı. Fiziki değerlerle barışık yaşanılması gerektiğini sloganlarla dile getiren Çay Televizyonu Uzun Burun Yarışması düzenleyerek yıllardır dillendirilen ve birçok insan da utanılası bir durum olarak algılanan fiziki değerle barışık yaşanılmasını sağladı. 

KABUĞUNA SIĞMAYAN ÇAY TV ÖZLEMİ SONA ERDİRDİ…..

Rize ve bölgenin sesi, Gözü, Kulağı olan ve Çalışmalarını yaparken toplumsal değerlere azami ölçüde dikkat eden Çay Televizyonu 31 Ağustos 2005 tarihinde başladığı uydu yayını sonrası çalışmalarını daha geniş bir alana yaymaya başladı.      

Çeşitli sebeplerden ötürü memleketinde göçüp farklı illerde yeni bir hayat kuran Karadenizlilere gelenek ve görenekleri hatırlatmayı ödev olarak algılayan Çay Televizyonu bölge dışında ki milyonlarca Karadenizliyle baba ocağı arasında köprü görevi üstlendi. 

Uzun yıllardır memleketlerine gelmeyen Rizeliler, hiç görmedikleri baba ocaklarına yeni evler yapmaya başladılar. 

Gerek yurtiçi gerek yurt dışında yaşayan milyonlarca Karadenizli için 1. derecede önemli değerler arasında yer kazanan Çay Televizyonu bu unvana layık olabilmek için araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 

Başta Rize olmak üzere Karadeniz iz ve Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda yaptığı yayınların yanı sıra Çay Tv Ankara, İstanbul ve diğer büyük şehirlerde düzenlediği panellerle oluşturduğu kamuoyu ile birçok ilke imza attı.

Yıllardır gönüllü turizm elçiliği yapan Çay Televizyonu bölgeye yaptığı bu hizmetlerinin yanı sıra yayınlarında Türk aile yapısını zarar verecek yayınlardan da uzak durdu. 

Uluslararası Medya Kurultayı için 78 yabancı gazeteciyi Rize’ye getiren Çay Tv kültür ve sanat alanında da birçok proje için Rize’de toplantılar organize etti. 

Çay Tarımından organik tarıma kadar hayati önem taşıyan gelişmelere imza atan Çay Tv Yeni Medya düzeni içinde hazırlıklarını genişletiyor. 

Son 10 yılda Ülkemizde yaşanan hain girişimler ve son 2 yıllık pandemi süreci yayıncılık sektörü açısından çok zor şartlar oluşturduğu aşikar. Onlarca yayın kuruluşunun kapandığı bir dönemde Çay Tv olarak bölgemize ve ülkemize hizmet etmeyi sürdürmekte ve yeniliklere imza atmakta kararlıyız. 
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.