RİZE ZİRAAT ODASI TARAFINDAN MUHTARLARA ÇKS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.TOPLANTIDA ‘ÇKS’ AYRINTILARI VE İŞLEYİŞİ KONULARINDA BİLGİLER AKTARILDI

RİZE ZİRAAT ODASI TARAFINDAN MUHTARLARA ÇKS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.TOPLANTIDA ‘ÇKS’ AYRINTILARI VE İŞLEYİŞİ KONULARINDA BİLGİLER AKTARILDI

Bilindiği üzere ,Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik , Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, konuyla ilgi açıklama Çiftçilere duyurulmuştu.

 Rize Ziraat Odasının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya çok sayıda vatandaş ve muhtar katıldı. Rize Tarım ve Orman Müdürlüğü ÇKS sistem sorumluları ve Rize Ziraat Odası Mühendisleri tarafından gerçekleştirilen toplantıda Çiftçi kayıt sistemi ‘ÇKS’  ince ayrıntılarıyla beraber sine vizyon tanıtımıyla muhtarlara anlatıldı.

rize-muhtar-1.jpeg
Toplantıda ‘ÇKS’ ayrıntıları ve işleyişi konularında bilgiler aktarıldı;
Yönetmeliğe göre, taahhütnameye konu araziler, üretim yılına ait uydu görüntüleriyle ya da tespit komisyonları tarafından yerinde kontrol edilecek. Tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar “Taahhütname” belgesi ile kayıt altına alınabilecek. Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan üreticiler de tarımsal desteklerden yararlanabilecek. Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü halinde miras hakkının, mahkeme ya da noterden alınmış veraset belgesinde belirtilen mirasçılar adına tescil işlemi yapılmamış araziler, intikali yapılmamış araziler kapsamında sayılacak. Detayları Muhtarlara aktarıldı.

rize-muhtar-13.jpeg

Toplantıda bir konuşa yapan Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan şu ifadelere yer verdi;
‘Çiftçi Kayıt Sistemi ÇKS’ bilgilendirme toplantısının özelde Rize’mize Genelde Ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.  yasanın bu şekilde kanunlaşması neticesinde mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeni ile ,  toprak analizi, mazot desteği, gübre desteğinden faydalanmayan üreticilerimiz bu desteklerden faydalanması bizi son derece mutlu etmiştir. Bugün burada seçildiğimiz günden bugüne kadar işaret ettiklerimiz ve dile getirdiğimiz sorunların başında toplantı gündemimiz olan Çiftçi Kayıt Sistemi ‘ÇKS’ konusu yer almaktaydı. Her platforma konuyu ele almamız neticesinde ve siyasilerimizle istişare yaparak bu kanununda Oda olarak üzerinden gelmiş olduk. 

rize-muhtar-14.jpeg
Öte yandan , Bugün Rize Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ÇKS sistem sorumluları tarafından yapılan  bilgilendirme toplantısının Merkezi Sistemin Önemli temsilcileri olan Muhtarlarımıza aktarılması bizler için önemlidir. Konuyla ilgi katkıda bulunan Rize Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyorum, ’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.