Rize'de 100 Kişiye İstihdam Sağlanacak

Rize'de 100 Kişiye İstihdam Sağlanacak

Rize`deki Sofra Alışveriş Merkezi sahiplerinden Adnan-İdris Yanbay kardeşler, ilde Rize Helva (RİHEL) adı altında açacakları fabrika ile 100 kişiye istihdam sağlayacak.

Adnan Yanbay, aile olarak 35 senedir gıda sektörüde Rizelilerin hizmetinde olduklarını ifade ederek, “Sofra Alışveriş Merkezi isimli işletmelerimizle hemşerilerimizi hizmetinde olmaya devam ediyoruz. Son olarak Güneysu İlçesi’nin Adacamii mevkiinde Rize Helva isimli bir fabrika kurduk. Yüzde 90’ı tamamlanan fabrikamızı herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda Şubat ayı içerisinde hizmete açacağız.” dedi.

Fabrikanın hizmete girmesinin ardından büyük şehirlerde bayiler açacaklarını söyleyen Yanbay, şöyle devam etti: “Abimin yıllarca hayalini kurduğu bir işletmeyi hayata geçiriyoruz. Fabrikamızda helva, reçel, lokum, tahin, pekmez ve şekerleme başta olmak üzere birçok çeşitli ürün üreteceğiz. Bin 200 metrekare alanda kurulan işletmemizde 40-50 kişiyle hizmet edeceğiz. Büyükşehirlerde açacağımız bayilerle bu sayıyı 100’e çıkaracağız. Burada üretilen ürünleri ayrıca Kafkas ülkelerine de ihraç edeceğiz. ‘Lokumun Başkenti’ diye adlandırılan Afyon’dan özel lokum ustaları getirttik. Bir hizmet ortaya koyuyorsan kaliteli üretim yapmalısın. Amacımız bölge insanına yeni istihdam alanları oluşturmak ve kaliteli ürünler ortaya koymaktır. Kısa süre sonra açılacak olan RİHEL’in şimdiden Rizeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her konuda bizlerin yanında olan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve Güneysu halkına da teşekkür ediyoruz.”



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.