RİZE'DE 4 YAŞINDAKİ FATMANUR'UN CAMDAN ATILMASI OLAYINDA ÖNEMLİ GELİŞME

RİZE'DE 4 YAŞINDAKİ FATMANUR'UN CAMDAN ATILMASI OLAYINDA ÖNEMLİ GELİŞME

4 yaşındaki kızını camdan atarak öldürmekle suçlanan anne: “Çocuğu A.Y. camdan aşağıya attı. Fatmanur’un babası A.Y.’dir”

Rize’de 4 yaşındaki kızı Fatma Nur'u pencereden atarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan anne Emine Havuz çıkarıldığı mahkemede “Çocuğu A.Y. Camdan aşağıya attı. Ben atmadım. Fatmanur’un babası A.Y.’dir” diye konuştu.
Merkeze bağlı Camiönü mahallesi Menderes Bulvarı üstündeki 6 katlı bir binada 12 Kasım 2019'da meydana gelen olayda, en üst katta oturan Emine-Medet Havuz çiftinin çocukları 4 yaşındaki Fatma Nur, pencereden düşerek ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Fatma Nur, burda yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Fatma Nur’un düştüğü an çevredeki güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.


Görüntülere istinaden devam etmekte olan soruşturma da 2015 senesinde, Fatma Nur’un doğumundan 6 ay sonra 4 yaşındaki ağabeyi Harun Havuz'un da pencereden düşerek hayatını kaybettiği ortaya çıkmıştı. Anne Emine Havuz'un ise olayına ardından psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Havuz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak hakkında ‘Altsoya karşı çocuğa veya beden ya da ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu anne Emine Havuz'un, Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8. Kez tutuklu yargılanmasına devam edildi.


Hiçbir yakınının katılmadığı 8. Duruşmada Emine Havuz yapmış olduğu savunmasında ilk çocuğunun kendinin düştüğünü fakat Fatma Nur’u komşusunun aşağıya attığını iddia ederek “Çocuğu A.Y. Camdan aşağıya attı. Ben atmadım. Fatmanur’un babası A.Y.’dir. Olay günü A.Y. Bizim eve gelmişti. Bana çocuğu atmak için bizim eve geldiğini söyledi. Daha sonra kucağımdan çocuğu aldı ve camdan aşağıya attı. A.Y. Benim apartmanda oturuyor. Korktuğum için bugüne dek söyleyemedim. A.Y. Beni seviyordu, bizim eve gelir giderdi. O’nun tutuklanmasını istiyorum. Çocuk kendi kendine aşağıya düşmedi, onu A.Y. Attı. İlk çocuğum kendi camdan aşağıya düşerek öldü” dedi.


Mahkeme heyeti, Emine Havuz’un tutukluluk halinin devamına karar verirken, akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan talep edilen raporun beklenmesini istedi. Ayrıca A.Y.’nin zorla getirme emri ile bir sonraki mahkemeye getirilmesi kararı vererek, duruşmayı erteledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.