Rize’de annelere madde bağımlılığı hakkında eğitim verildi

Rize’de annelere madde bağımlılığı hakkında eğitim verildi

"En İyi Narkotik Polisi Anne" Projesi Kapsamında Madde Bağımlılığı Eğitimi Verildi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında Rize’de annelere madde bağımlılığı hakkında eğitim verildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara proje kapsamında bilgilendirmelerde bulunuldu. Uzmanlar tarafından eğitimler verilerek, anne ve babalara çocukları ile ilgilenmeleri, çocuklarının davranışlarındaki değişimleri gözlemlemeleri ve arkadaş çevrelerini iyi tanımaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Programda konuşan Vali Çeber, Madde bağımlılığının evrensel bir sorun olduğunu belirterek, “Madde bağımlılığı, dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizin de en ücra köşesinde bile karşılaştığımız bir sorun haline dönüştü. Ülkemiz, bulunduğu coğrafi ve fiziki konumu gereği dezavantajlı olsa bile dünya verilerine baktığımız zaman madde bağımlılığı anlamında iyi bir konumdadır. Özellikle Güney Amerika ülkelerine baktığımız zaman, toplam ekonomilerinin yüzde 30’unu uyuşturucu kaynaklı ticaret oluşturuyor. Bazı ülkelerde belli gramlarda uyuşturucu bulundurmak ve satmak serbest olduğunu görmekteyiz” dedi.

Madde bağımlılığı ile mücadelenin önemine değinen Vali Çeber, “ İlimizde uyuşturucuyla ilgili çok önemli çalışmalarımız oluyor. Ama bu öyle önemli bir konudur ki ne Emniyetin ne Jandarmanın ne de adli mekanizmanın altından tek başına kalkmasın mümkündür değildir. Bu mücadelede hepimize önemli görev düşmektedir” ifadelerini kullandı.

“En İyi Narkotik Polisi Anne” 2017 de başlayan bir proje olduğunu belirten Vali Çeber, “ Bu yaptığımız mücadelede annelere ve ailelere çok iş düşüyor.  Bu proje kapsamında 81 ilimizde annelerimize bu eğitim verildi, verilmeye de devam ediliyor. Bildiğimizi zannettiğimiz birçok şeyi bir uzmanından dinlediğimiz zaman aslında bilmediğimizi öğreniriz. Onun için ilgi göstermemiz lazım. Bu işi sadece güvenlik birimlerimize havale etmememiz lazım.  Komşularımıza, bu işin eğitimini almamış annelerimize de mutlaka bu eğitimleri almalarını tavsiye etmemiz gerekmektedir. Bir annenin göreceği bir davranış değişikliği çok daha büyük bir sorunun önüne geçmemizi sağlar. Çünkü bir evladı en iyi tanıyan annedir. Onun için sizin duruşunuz, tutumunuz ve söyleyecekleriniz bizim için çok kıymetlidir. Hepimiz genç olduk hepimizin genç evlatları var.  Gençlerimizi anlamamız ve onları kırmadan, üzmeden hareketlerini takip etmeliyiz.

Rize istatistiklere göre asayiş olaylarının en az olduğu 10 il arasında yer alıyor. Bir gencimiz veya vatandaşımız uyuşturucu kullanıyor ve bundan zarar görüyorsa biz işimizi tam yapmıyoruz demektir. Madde bağımlısı tek bir kişi kalmayana kadar mücadele etmeye devam etmemiz lazım” dedi.

Vali Çeber, Rize Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde bugüne kadar 600 vatandaşı bağımlılıktan kurtarıldığını da sözlerine ekledi.

rize-vali-1.jpg

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması hedeflenmektedir. Anneler aracılığıyla, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi amaçlanmaktadır.

rize-vali-12.jpg

“En İyi Narkotik Polisi Anne” kapsamında düzenlenen eğitimlerin açılışına Vali Kemal Çeber’in yanı sıra, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, kurum amirleri, ilgili kurum personelleri ve çok sayıda anne katıldı.

rize-vali-13.jpg

rize-vali-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.