Rize'de Belediye Bloklarında Son Durum

Rize’de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ve zamanla korozyona uğrayan Osman Karavin caddesin de bulunan belediye bloklarının yıkım hazırlıkları başladı. Belediye bloklarında işletmeleri bulunan vatandaşlar ise dükkanlarını boşalttı.

Trafiğe kapalı olan Osman Karavin caddesi kentsel dönüşüm çalışmaları dolayısıyla adeta inşaat şantiyesine döndü. Bir yandan ekiplerin sondaj çalışmaları süren caddede diğer yandan ise dükkanlarını boşaltan esnafların çalışmaları devam etti. Çalışmalar esnasında ise cadde demir bariyerlerle kısmı olarak kapatıldı. Çalışmalara aldırış etmeyen vatandaşlar ise caddeyi kullanmaya devam ediyor.

ESNAF İÇİN SON GÜN 28 Şubat

 Yıllar önce deniz dolgusu üzerinde yapılan binaların korozyona uğraması ve yapı malzemelerinin etkisini yitirmesi ile ortaya çıkan tehlikeli tabloya Bakanlık tarafından el konuldu. Yıllardır Kentsel dönüşüme girmesi beklenen binalar için harekete geçildi. Belediye tarafından tahliye yazıları gönderilen binalar tek tek boşaltılıyor. Deniz dolgusu üzerinden bulunan belediye bloklarında ise birçok işletme bulunuyor. Tahliye yazıları ulaşan esnaflar dükkanlarını boşaltırken, kim esnaflar ise son günleri bekliyor.  

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.