Rize'de Bile Kaçak Çay Karıştırdılar

Rize'de Bile Kaçak Çay Karıştırdılar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de de bazı yerlerde çayın içine kaçak çay girdiği kanısında olduğunu belirtti.

Kaçak çayla ilgili çok fazla spekülasyon yapıldığını ifade eden Yazıcı, "Bazı arkadaşlarımız 40-60 bin kaçak çay olduğunu söylüyorlar. Türkiye'de kaçak çay yok demiyorum, var ama Türkiye'nin de nüfusu belli.

Rize'de de bazı yerlerde çayın içine kaçak çay girdiği kanısındayım. Bu bilgi değil, şüphe. Geçtiğimiz haftalarda bir tır Erzurum üzerinden Karadeniz'e giderken yakalandı. Çayla alakası olmayan yerlerde paketleme fabrikası var. Şimdi bunların üzerindeyiz" dedi.

Kaçak yakalanan çayların piyasa satıldığı yönde bir algının olduğunu söyleyen Yazıcı, kaçak çayların sadece yurt dışına ihracat etmek amacıyla tasfiyesinin yapıldığını, bunun dışında piyasaya kaçak çay satılmadığını kaydetti.

GÜMRÜK KAÇAKÇILIĞI

Kaçakçılık olaylarının tespitiyle ilgili de bilgiler veren Yazıcı, "Kırmızı hat uygulamamız var. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nde riskler toplanır ve değerlendirilir. Kaçakçılık ve İstihbarat birimimiz de bu alanda istihbarat toplar. Gerekli önlemlerini alır ve kırmızı hat uygulamasını gerçekleştirir. Kaçakçılık konusunda da teknolojinin bütün imkanlarını gümrüklerde kullanıyoruz. Tırların geçebildiği X-Ray cihazlarımız var. Kaçak sigara ve akaryakıtı tespit etmek için de eğittiğimiz köpeklerimiz var. Son zamanlarda tütün ve çaya duyarlı eğitimli köpeklerin devreye sokuldu. Bu köpeklerin sayısı 15'i aştı" diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.