Rize'de Bir Sıradışı Ev Daha

Rize'de Bir Sıradışı Ev Daha

Rize'de daha önce de ağaç üzerine ev inşa eden 3 arkadaş, bu kez de dişbudak ağacının gövdesine 6 metrekarelik ev yaptı, evin adını da "Gözetleme Kulesi" koydu.

Karadeniz insanı mimar ve mühendis çatlatan yapılara her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Rize'de 3 kafadarın bir ağacın tepesine yaptığı 5 metrekarelik tahta ev görenleri hayrete düşürüyor. Bir ayda inşa edilen 8 metre yüksekliğindeki ev manzarası ile dikkati çekiyor.

Rize'de sıra dışı yapılara bir yenisi daha eklendi. Muradiye Beldesi Yeşiltepe Mahallesi'nde daha önce, hurma ağacının gövdesine ev inşa eden, sonra da "Kiralık" yazısı asarak geceliği 20 liradan kiraya çıkartan 37 yaşındaki Mustafa Mert ile 36 yaşındaki İbrahim ve 20 yaşındaki Doğan Kazdal, yine boş durmadı. Bu kez dişbudak ağacına ev inşa eden 3 arkadaş, yerden 8 metre yükseklikteki 6 metrekarelik ahşap eve "Gözetleme Kulesi" adını verdi.

"KASIRGA ÇIKMADIĞI SÜRECE BİR ŞEY OLMAZ"

Yaklaşık bir aylık çalışmayla inşa ettikleri evde 3 kişinin rahatlıkla oturabildiğini belirten Doğan Kazdal, " Evi, adına uygun olarak Gözetleme Kulesi gibi kullanıyoruz. Manzarası çok ama çok güzel. Sadece manzarası için bile uğraşmaya değerdi. Ancak eve çıkmak biraz zor. Bazen iskele yardımıyla çıkıyoruz. Rüzgarlı havada çok sallanıyor. Tehlikesi yok ama insan yine de korkuyor. Ama Kasırga çıkmadığı sürece bir şey olmaz" dedi.



GECELİĞİ 20 LİRADAN KİRAYA ÇIKARMIŞLARDI

Yeşiltepe Mahallesi'nde kahvehane bulunmadığı için sohbet edecek yer bulamayan üç arkadaş, hurma ağacına 6 metrekarelik ev yapmış, merdivenle çıkılan ve zeminden 8 metre yukarıda bulanan eve elektrik hattı çekilmiş, uydu anteni yerleştirilerek televizyon ve elektrikli ocak konulmuştu. 3 arkadaş, boş vakitlerini geçirdikleri eve ilgi artınca 'Kiralık' yazısı asıp, gecesi 20 liradan kiraya çıkartmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.