Rize'de Bugün Lunapark Ücretsiz

Rize'de Bugün Lunapark Ücretsiz

Rize’de Kutlu Doğum Haftası Kutlama etkinlikleri başladı. Bugün Rize Lunaparkı tüm çocuklara ücretsiz hizmet verecek...

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugün Rize Sahil Camii’nde Sabah Namazının eda edilmesiyle beraber başladı. Kutlamalar içerisinde birçok etkinliği içerisinde barındıran Rize İl Müftülüğü, bugün Rize Merkez’de Cengiz Şafak’a ait olan Lunapark Tesislerinden çocukların ve onlara refakat edecek ailelerinin tesislerden bugün (Pazar günü) ücretsiz yararlanmasını sağladı.

Lunapark Tesislerinden gün boyu  ücretsiz yararlanma imkanı bulan çocukların sevinçleri gözlerinden okunurken aileleri ise böyle bir etkinliğe yer verdiğinden dolayı Rize İl Müftülüğü ve Lunapark sahibi Cengiz Şafak’a teşekkürlerini iletti.

Lunapark Tesislerinde bu sabah yapılan etkinlik açılışına Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Müftü Yardımcıları Ali Çakmak, Rüstem Can ve İsmail Temel ile beraber Lunapark Tesislerinin sahibi Cengiz Şafak, çocuklar ve aileleri katıldı.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan buradaki etkinliği açılışında, "Çocuklara hizmet veren Lunaparkın bugün çocuklara ücretsiz hizmet verme gününün açılışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Böyle bir kampanya Rize’de herhalde ilk defa yapılıyor. Kampanyada bizlere destek veren Cengiz şafak Beye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün akşama kadar tüm çocuklarımız buradan ücretsiz faydalanabilecek. Cengiz Şafak abimize bu hizmetinden, bu fedakarlığından, katkılarından dolayı  ve göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü bir kez daha özel olarak teşekkür ediyorum. Çocukların sevincini görünce bu güzelliğin ne denli harika bir şey olduğunu daha iyi anlayabiliyorum. Dolayısıyla bugün gün boyu çocuklarımız balonlardan, patlamış mısırlardan ve oyun alanındaki tüm imkanlardan ücretsiz istifade edebilecekler. Kutlu Doğum Haftasının bu güzelliklerle başlayıp bu güzelliklerle devam etmesini ve sona ermesini diliyorum. Cenabı Hak, Kutlu Doğum Haftasını bize, Rizemize, bütün inananlara hayırlı ve mübarek eylesin. Cenabı Hak birlik ve beraberliğimizi Peygamber Efendimizin etrafındaki birlik ve beraberliğimizi daim kılsın." diye konuştu.

Dünya malının dünyada kalacağını ifade ederek sözlerine başlayan Lunapark Tesislerinin sahibi Cengiz Şafak ise açıklamasında “Bu olayı ilk kez Rize’de uygulayan Sayın Müftüme teşekkür ediyorum. İsterdim ki daha önceki Müftülerimiz de böyle bir uygulamayı Rize’de başlatabilseydi. Biz zaten Rize’deki çocuklarımıza Kur’an Kursu olsun Yetiştirme Yurdundaki çocuklarımız olsun zaman zaman onlara böyle hizmetler veriyoruz. Bizim ana yapımızda vardır: Bu bir birliktelik, bir bütünlüktür. Çocuklarımız bunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Biz çocukken yaşadığımız olayları hiç unutmadık. Bu şekilde bir hizmeti biz verebildiysek ne mutlu bize.  Sayın Müftüme, Belediye Başkanımıza böyle güzel bir etkinliğe sebep olduklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün Kutlu Doğum Haftası olarak Peygamberimizi anma günü olarak hafızalarda kalacaktır.” dedi.

Açılışın ardından Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan ve İl Müftü Yardımcıları çocuklarla beraber dönme dolapa bindi. Müftü Doğan’ın etkinliğe katılan çocuklarla tek tek ilgilenmesi ve onlarla diyalog içerisinde bulunması gözlerden kaçmadı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.