Rize'de Cami Girişindeki İlginç Kapı Dikkat Çekiyor

Rize'de Cami Girişindeki İlginç Kapı Dikkat Çekiyor

Rize'de bir caminin bahçe girişinde yapılan ve kilitli tutulan demir kapı dikkat çekiyor.

Yaptığı her atraksiyonla haberlere konu olan Karadeniz insanları şaşırtmaya devam ediyor. Olaylara ilginç çözümler bulan ve yaptıkları ile Karadeniz fıkralarını aratmayan yurdum insanı hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

Buna en son örnekte Rize Gülbahar Mahallesi’nde bulunan Hızır Hop Camisi’nin bahçesindeki demir kapı oldu. Eski Rize Belediye Başkanı Hızır Hop tarafından inşa ettirilen caminin bahçe girişinde demir bir kapı bulunuyor. Kapı günün bazı vakitleri kilitli tutuluyor. Siz kapının kilitli olduğuna bakmayın. Bu görmüş olduğunuz kocaman kilitli demir kapının etrafından caminin bahçesine girmek mümkün. Muhabirimiz de bu ilginç durumu merak etti ve kilitli kapı yerine zahmetsizce içeri giriş yaptı. Filmlere konu olacak bu durum ise görenleri şaşkına çevirdi.



 İlginç kapı ile ilgili açıklama yapan mahalle sakinleri, "Bu camiyi hayırsever iş adamı ve eski Rize Belediye Başkanı Hızır Hop yaptırdı. Caminin manzarası çok güzel. Bu nedenle akşam saatlerinde sonra ipsiz, sapsız kişiler caminin bahçesine gelerek alkol alıyordu. Kapı yapıldıktan sonra buraya gelemiyorlar. Cami cemaati ise kapı kapalı olsa da rahatlıkla camiye gidebiliyor" dediler.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.