RİZE'DE EĞİTİM BAŞLADI , İŞTE OKUL -  ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN SAYISI

RİZE'DE EĞİTİM BAŞLADI , İŞTE OKUL - ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN SAYISI

Rize’de 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

Rize genelinde 334 okulumuzda, 55 bin 7 öğrenci ve 4 bin 875 öğretmen ilk ders zilinin çalmasının ardından okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Rize Valisi Kemal Çeber, beraberinde eşi Neslihan Ayan Çeber ile birlikte 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle Güneysu Adacami ilkokulunu ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda öğrencilerle sohbet eden Vali Çeber, öğrencilerin her birine gelecek hedeflerini sorarak başarı dileklerinde bulundu.

Vali Çeber, Adacami İlkokulu bünyesindeki mini hayvanat bahçesini gezerek okul bahçesinde öğrencilerle birlikte günün anısına fidan dikimi gerçekleştirdi. Okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler ilk ders zilini şiir okuyarak ve balon uçurarak kutladılar.

Vali Kemal Çeber burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Rize genelinde eğitim ve öğretim yılı bugün itibariyle sorunsuz bir şekilde başladı. Covid-19 tedbirleri kapsamında yayınlanan tedbirler var. Bu tedbirlere olabildiğince riayet ederek özellikle aşılarımızı vakit kaybetmeden yaptırarak bu mücadelede yerimizi almalıyız.

rize-vali-okul-1.jpeg

Bir yandan okullarımızın öğrenci sesleriyle şenlenmesine sevinirken diğer yandan içinde bulunduğumuz bu hassas süreci de göz ardı etmemeliyiz. Valiliğimizin yakın takibi ile eğitim kadromuz, velilerimiz ve öğrencilerimiz hep birlikte, karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde, gereken gayreti göstereceğimize inancım tamdır. En büyük beklentimiz, pandemi dolayısıyla alınan tedbirlere en iyi şekilde uyulması; maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesidir.

rize-vali-okul-12.jpeg

Bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Bugün, devlet olarak geriye baktığımızda da çok büyük mesafeler almış olmanın haklı gurunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

rize-vali-okul-13.jpeg

Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber’e ziyaretler sırasında Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen eşlik etti.

rize-vali-okul-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.