RİZE'DE EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR YAPILDI

RİZE'DE EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR YAPILDI

Rize Valiliği koordinesinde, Rize İl Emniyet Müdürlüğünce İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU tarafından 2020 yılı Ekim ayı içerisinde başlatılan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında; 

•    2020 yılında 8 seminer, 60 anne ve anne adayı (hedef kitle) olmak üzere 211 katılımcı,
•    2021 yılında 9 seminer, 129 anne ve anne adayı (hedef kitle) olmak üzere 195 katılımcı,
•    2021 yılında 2 Narko Nokta, 225 anne ve anne adayı (hedef kitle) olmak üzere 400 katılımcı ile toplam 19 etkinlik gerçekleştirilmiş, 414 anne ve anne adayı (hedef kitle) olmak üzere 806 katılımcıya doğrudan ulaşılmış ve bilgilendirme yapılmıştır. İl merkezimiz ve ilçelerimizde belirli bir takvim ve program çerçevesinde proje kapsamında etkinliklerimiz devam etdiyor.   

kades-1.jpg    

Uyuşturucu madde ticareti ya da kullanımı suçlarında doğrudan ve hızlı şekilde müdahale edilebilmesi, uyuşturucu suçlarının önlenmesi konusunda farkındalığın artırılması bağlamında vatandaşlarımızın desteğini almak amacıyla oluşturulan “UYUMA” isimli mobil uygulamasıyla ilgili olarak;
Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca hazırlanan bilgilendirme afişlerinin il merkezi ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina girişlerine ve otobüs duraklarında bulunan reklam panolarına görünür şekilde asılarak uygulamanın tanıtımı sağlandı.

kades-12.jpg
•    2017-2020 yılları arasında 78 etkinlikte 4045 katılımcı,
•    2021 yılında 11 etkinlikte 595 katılımcı olmak üzere toplam 89 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu faaliyetlerde doğrudan temas kurulan 4640 kişiye söz konusu UYUMA uygulaması tanıtılmış ve broşür dağıtılarak uygulamanın kullanılması yönünde tavsiyede bulunulmuştur. İl merkezimiz ve ilçelerimizde belirli bir takvim ve program çerçevesinde düzenlenmesi planlanan etkinliklerde uygulama tanıtımına devam edilmekte..

kades-13.jpg

            Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) 24 Mart 2018’de uygulamaya giren ve kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek amacıyla eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlara yönelik, akıllı telefonları üzerinden kullanılan ihbar uygulaması ile ilgili olarak;
          Asayiş Şube Müdürlüğü, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği olarak KADES Projesi kapsamında 2020 yılından bugüne kadar kolluk birimlerinde mağdur olarak işlem yapılan tüm kadınlar ve diğer sosyal etkinlikler kapsamında yaklaşık 1200 kişiye doğrudan bilgilendirme yapılmıştır.Yine yapılan saha etkinliklerinde toplam 1400 adet broşürün dağıtımı sağlanmış ve broşür verilen kişilere proje hakkında bilgilendirme yapıldı.

Asayiş Daire Başkanlığı tarafından KADES projesinin tanıtımına yönelik hazırlanan afişlerin ilimiz genelinde kamu kurum/kuruluşlarına, halkın yoğunluğunun fazla olduğu yerlere toplam 800 adet afişin asılması sağlandı..
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.