Rize'de gece - gündüz sigara denetimi başladı

Rize'de gece - gündüz sigara denetimi başladı

Rize'de özellikle uyarı cezasının kaldırılıp direkt para cezasına dönmesiyle gece gündüz 12 kişilik ekiple sigara denetimi yapılıyor!

Rize'de İl Tütün Kontrol Denetim Ekipleri tarafından gece bazı iş yerlerinde sigara denetimi yapıldı.

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun gereğince Rize merkez ve ilçelerdeki toplam 12 kişiden oluşan denetim ekibi tarafından 7 gün 24 saat aralıksız olarak denetimlere devam ediliyor.

İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim Sorumlusu Mehmet Gerger, yaptığı açıklamada, aylık 1500'ün üzerinde iş yerine rutin olarak denetim yapıldığını söyleyerek, "Bunun dışında ihbar ve şikayetlerde de İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Rize Belediye Başkanlığından oluşan ekibimiz şikayette bulunan iş yerine anında denetimde bulunuyor. 12 Temmuz 2012 tarihinden itibaren uyarı cezasının kaldırılmasıyla, iş yerlerine direkt cezai işlem uygulanmaktadır" diye konuştu.



2013 yılından itibaren güncellenen ceza miktarları hakkında da bilgi veren Gerger, "Kapalı alanda sigara içen kişiye 88 TL para cezası, iş yeri içerisinde sigara içilmesine müsaade eden işletme sahibine 1187 TL'den 5943 TL'ye kadar idari para cezası verilirken, iş yerinde yasal uyarı yazısı olmamasının cezası ise 1463 TL'dir" dedi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.