Rize'de içme suyu sorunu var

Rize'de içme suyu sorunu var

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği'nde düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısına başkanlık etti.

Bakan Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılının ilk koordinasyon toplantısını yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İki aylık periyotlarla toplantıları yapıyoruz. Toplantılarda Rize'de yatırım gerçekleştiren, plan, program çalışması bulunan kamu kuruluşlarımızın bölge yöneticileri ile birlikte toplantılar gerçekleştiriyoruz. Toplantılar son derece verimli geçiyor. Çalışmalar hakkında bilgi almak ve tıkanma noktasında çözüm bulma açısından katkı sağlıyoruz."

Koordinasyon toplantısının ana konusunun Rize'deki içme suyu projelerini müzakere etmek olacağını ifade eden Yazıcı, "Çok ilginçtir, Türkiye'de en fazla yağış alan illerin başında Rize geliyor. Ama Rize'de içme suyu sorunu var. Bunu Rize'ye gelmeyen, bilmeyen birisine söyleseniz size güler, gülüşü de haklı olur. Ancak Rize'de böyle bir olgu var. Bu arazi yapısından kaynaklanıyor. Su kaynaklarından kaynaklanıyor. Zaman içerisinde 'çarçabuk bu işleri yapalım bir su akıtalım' hedefleri dolayısıyla bazı çözümlerin devreye sokulmasından kaynaklanıyor. Umuyorum, kısa zamanda bir bir buçuk yıl içerisinde çözeriz" dedi.

Bakan Yazıcı'nın konuşmasının ardından, koordinasyon toplantısı basına kapalı devam etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.