Rize’de İhale Operasyonu 2′si Memur 20 Gözaltı

Rize’de İhale Operasyonu 2′si Memur 20 Gözaltı

Çeşitli ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla teknik takibe alınan yaklaşık 20 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı olarak Rize başta olmak üzere Ankara, Ağrı, İstanbul, İzmir ve Trabzon’da, teknik takip sonucu 2’si memur 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 15 kişinin ise sorguları sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi.

İddialara göre Rize Devlet Hastanesi yemek ihalesi ile Rize ve ilçelerinde gerçekleşen bazı afet ihalelerinde fesat karıştırdıkları iddiasıyla aralarında tanınmış iş adamları ile bir siyasi partinin il yöneticisinin de aralarında da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

TEKNİK TAKİP 6 AY SÜRDÜ

Önceden ”Devlet Hastanesinin yemek ihalesine fesat karıştırılacağı” ihbarını değerlendiren güvenlik güçleri, aralarında hastane personelinin de bulunduğu birçok kişiyi teknik takibe aldı. Polisin yaklaşık 6 ay süren teknik takibi sonucunda delillerin toplanması ve ihale sürecinin kesinleşmesi beklendi ardından İhale sürecinin kesinleşmesiyle birlikte, Rize başta olmak üzere Ankara, Ağrı, İstanbul, İzmir ve Trabzon’da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında Rize dışındaki illerde gözaltına alınan kişilerin de Rize Emniyet Müdürlüğüne getirilerek sorgulandı. Önceki gün sorgusu tamamlanan yaklaşık 13 kişin dün serbest bırakıldığı diğer zanlıların ise sorgularının bugün tamamlanarak adliye ye sevk edileceği öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre işyerleri ve evelerinde yapılan aramalar sonrası gözaltına alınan iş adamı ve politikacıların, A.İ,C.A,H.U,F.A,H.G,H.E,V.K, olduğu öğrenilirken operasyonların gizlilik içerisinde sürdürüldüğü ve yeni göz altıların olabileceği öne sürüldü.

Nabızgazetesi


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.