Rize’de İhracatta İlk 10’a Giren İş İnsanları Ödüllendirildi

Rize’de İhracatta İlk 10’a Giren İş İnsanları Ödüllendirildi

Rize Valisi Kemal Çeber, ilimiz ihracatçılarını bir araya getiren “2021 Yılı Rize İhracatının Yıldızları” ödül törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan ödül töreninde Rize’de gerçekleştirilen ihracatlar ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda “2021 yılında Rize ilinden 207.348.185 $ tutarında ihracat gerçekleşmiş olup, yapılan ihracatta bir önceki yıla göre %26 oranında artış yaşanmıştır.

Rize ilimizden 25 sektörden yapılan ihracatta ilk sırada madencilik ürünlerinden bakır cehveri yer alırken, ikinci sırada balık, üçüncü sırada ise çay yer almıştır. Rize ilinden yapılan toplam ihracatın %54 lük kısmı madencilik ürünleri ihracatından, %21'lik kısmı ise balık ihracatından oluşmaktadır.

rize-valiligi-odul-1.jpg

Türkiye genelinden Rusya Federasyonu'na alabalık ve Türk Somonu ihracatında Rize ili birinci sırada yer almakta olup, ayrıca Rize ilinde üretilip 7 farklı ülkeye ihraç edilen cerrahi tek kullanımlık koruyucu elbise ihracatı da önemli hacme ulaşmıştır“ ifadelerine yer verildi.

rize-valiligi-odul-12.jpg

Vali Kemal Çeber ödül töreninde yapmış olduğu konuşmada, ihracatın ülke ekonomisine sağlamış olduğu katkıya vurgu yaparak, “ Rize, yaşanan pandemi süreci ve ekonomik sorunlara rağmen ihracat oranında sağladığı artışla ülke ekonomisine ve ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. Bu durum bizler için büyük onur kaynağı olmuştur.

rize-valiligi-odul-13.jpg

Bu noktada bu süreci başarılı bir şekilde idare ederek yapmış oldukları gayretli çalışmalarla ilimiz için hedeflerimizi daha da ileriye taşıyan değerli ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. Ulaşmış olduğumuz hedefler bizleri daha da büyük hedeflere yönlendirmektedir. Bunu da hep birlikte sağlayacağımıza inancım tamdır“ dedi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, "Bölgemize hitap eden Gürcistan, Azerbaycan, Rusya'nın Kafkas Bölgeleri şuanda ülkemizin elinde var olan lojistik avantajlar nedeniyle önemli fırsatlar sunmaktadır.

rize-valiligi-odul-14.jpg

Geçen yıl gerçekleştirilen 207 milyon dolarlık ihracat hacmini daha üst rakamlara ve en az 500 milyon dolar seviyesine çıkarmamız gerekli. Şuanda bulunduğumuz bölgede tarımdan sonra en büyük girdiyi sağlayan sektör ihracattır.

Yapılmakta olan Rize-Artvin Havalimanı ve İyidere Lojistik Merkezinin, Rize ve bölgemiz ihracatına da ivme kazandırmasını bekliyoruz. “ ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından ilimizde ihracatta ilk on içerisine giren iş insanlarına ödülleri verildi.  Ödül plaketlerinin verilmesinin ardından ihracatçıların sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Törene, Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karaoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Turgut ve iş insanları katıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.