Rize'de İmza Kampanyası

Rize'de İmza Kampanyası

Çaykur’a ait taşınacak olan çay paketleme fabrikasının Adacami Mahallesi’nde yapılması için Rize’de imza kampanyası başlatıldı.

Çaykur’a ait olan Çay Paketleme Fabrikası’nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilmesinin ardından Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) tarafından Adacami Mahallesi’nde Rize Belediyesi’ne ait  110 dönümlük arazi üzerindeki 41 dönümlük alanda yer bulunan paketleme fabrikası için Rize’de çeşitli noktalarda kurulan standlarda “Paketleme Merkez’de Kalsın Tüm Bölge Yararlansın” adlı imza kampanyası başlatıldı. Bugün başlatılan imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken imza kampanyasında kısa sürede 5 bine yakın imza toplandı.



Konu hakkında Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi yaptığı açıklamada, paketleme fabrikasının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilmesi dolayısıyla Çaykur’un bir an önce fabrika alanını RTEÜ’ye devretmesi gerekiyor. Adacami Mahallesi’ndeki alan Rize Belediyesine ait olduğundan kamulaştırma veya istimlak gibi ücretler ödenmeyeceği gibi ayrıca yıkım için de ayrı bir masrafta bulunulmayacak. Paketleme fabrikasının yapımı için adı geçen farklı yerler hem alan olarak küçük kalıyor hemde istimlak ve kamuklaştırma yapılması gerektiren yerler konumunda bulunuyor. Adı geçen başka yerlerde devlet hem kamulaştırma ve istimlak bedeli ödemek zorunda kalacak hem de ayrıca bir yıkım gerektireceğinden ekonomik ve zaman olarak büyük bir yük getirecektir. Oysaki Adacami Mahallesi’nde bunların hiçbirinin olması söz konusu değildir.” dedi.

Sabah saatlerinde Rize’de farklı noktalarda kurdukları standlardaki imza kampanyasına halkın yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Mavi, şu ana kadar 5 bine yakın imza topladık. Birkaç gün içinde 20 bin imza toplamayı hedefliyoruz. 20 Bin imzaya ulaştığımız zamanda bu imzaları dosya halinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göndereceğiz.” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.