Rize’de Kanserle Mücadele Eğitimleri Sürüyor

Rize’de Kanserle Mücadele Eğitimleri Sürüyor

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, kanser konusunda erken teşhis ve tedavi için halkı bilgilendirme ve toplumda farkındalık oluşturmak gerektiğini söyledi.

Dr. Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, kanser ile mücadele konusunda halkı bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çalışmaları düzenli olarak yapıldığını belirterek “Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağışlanan gezici kanser taraması aracı ile KETEM personelleri tarafından haftada üç gün ilçelere giderek kanser taramaları ve kanser konusunda eğitim çalışmaları yapılmaktadır" dedi.
Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinin amacı hakkında da bilgi veren Özşahin, "Bu merkezimin amacı; meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri, prostat kanserlerine bağlı ölümleri azaltmak, toplumda farkındalık artışı sağlamak, ileri evrelerde tanı alan kanser olgularını azaltmaktır" diye konuştu.
Rize Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) 40-69 yaş grubundaki kadınlarda meme kanseri ve kalın bağırsak kanseri, 30-65 yaş grubundaki kadınlarda rahim ağzı kanseri taraması, 50-75 yaş kadın ve erkeklerde kalın bağırsak kanser taramaları, 50-70 yaş erkeklerde ise prostat kanseri taraması ücretsiz olarak yapılıyor.









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.