Rize'de Kurtarma Personeline Sahra Çadırı Eğitimi Verildi

Rize'de Kurtarma Personeline Sahra Çadırı Eğitimi Verildi

Türkiye'de bulunan 17 sahra çadır setinden bir tanesinin bulunduğu Rize'de sahra çadır setinin kurulumu ve kullanımı konusunda eğitim verildi.

Sahra Çadır Eğitimine, Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Arama Kurtarma Ekibinde (RİKE) yer alan UMKE, AFAD, İtfaiye, Off Road Kulüpleri, Dağcılık Kulüpleri, Dalgıçlık Kulübünün yetkili personelleri katıldı. Doğal afafetlerde ve olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere Rize'ye tahsis edilen sahra çadırının kurulumu ve kullanımı konusunda yüklenici firma olan İNTAŞ firması tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bulunduğu alanda çadır kurma ve kullanma konularında eğitim verildi.
Sahra Çadırı hakkında bilgi veren Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, sekiz ayrı parçadan oluşan çadırın bir bütün olarak kullanılabileceği belirterek "Çadırın gerektiğinde 54 yataklı bir hastane olarak olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca ısıtma ve soğutma tertibatı bulunan çadır yüksek izolasyon özelliğine de sahiptir. Söz konusu bu çadırla gerek ilimiz, gerekse de ülkemiz genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil durumlarda daha hazırlıklı duruma gelmiş olmaktayız. Bu sebeple, UMKE personeli olmak üzere RİKE personeline öncesinde çadır kurma eğitimi verildi. Bu eğitimlerin belli bir periyotlar ile devam edecek" diye konuştu.









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.