RİZE’DE “KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK PROJESİ” İLE 187 KÜTÜPHANEDE TOPLAM 470.711 KİTAPLA ÖĞRENCİLERE HİZMET VERİLMEKTE

RİZE’DE “KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK PROJESİ” İLE 187 KÜTÜPHANEDE TOPLAM 470.711 KİTAPLA ÖĞRENCİLERE HİZMET VERİLMEKTE

Yapılan bütün araştırmalar, erken dönemde okuma alışkanlığı kazanan çocukların kelime hazinesi ve düşünme yeteneği artmakta buna bağlı olarak yaratıcı zeka, dinleme konuşma yeteneğinin geliştiği belirtilmektedir.

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ; Rize genelinde okuma kültürünü yaygınlaştırmak için, tüm paydaşlarımızı dahil ettiğimiz birçok projemiz bulunmaktadır. Vakıflar İlkokulunda uygulanan “Kitap Kumbarası” isimli kitap kampanyası; ortaokullar ve liselerde uygulanan kadim değerlerimizi ve kültürümüzü yeni nesillere anlatabilecek seçilmiş 10 yazarın belirlenmiş eserlerinin okunması ve okunan eserlerin analiz edilerek öğrenciler tarafından dinleyicilere sunulduğu bir yazar okuma projesi olan “Anadolu Mektebi”;  Rize Belediyesi ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 400 öğrenci ve 35 öğretmen ile gerçekleştirilecek olan 2610 adet kitabın dağıtımının yapılacağı ve 130.500 TL değerinde hediye çekinin öğrenci ve öğretmenlerimize takdim edileceği “Kitap Paylaşım Etkinliği” ilimizde yapılan çalışmaların bazılarıdır. 

rize-milli-egitim-kitap-okuma-1.jpg
Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda uygulanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında ilimizde Valimiz Sayın Kemal ÇEBER’in katılımlarıyla video konferans yöntemiyle 7 farklı ilçede 24 okulda aynı anda kütüphane açılışı gerçekleştirilerek kütüphanesi olmayan okullarımızın da kütüphanelerine kavuşmaları sağlanmıştır. 

rize-milli-egitim-kitap-okuma-12.jpg
    Öğrencilerimizde kitap okuma kültürünü geliştirmenin yanı sıra çevre duyarlılıklarının da artmasını amaçladığımız “Sıfır Atık Kütüphane”  projesinde Rize ili olarak oldukça iyi bir durumdayız. Sıfır Atık Kütüphanelerimizde kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri "Sıfır Atık" projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hâle getirildi ve böylece ilimizde 18 adet Sıfır Atık Kütüphane oluşturuldu.

rize-milli-egitim-kitap-okuma-13.jpg
    İlimizin hayırsever iş insanları ülke genelinde oluşturulan bu seferberlikte bizlere destek vererek “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında okullarımızda kütüphane açmışlardır. Kütüphaneler çocuklarımızın kitapla buluştuğu, kendilerini geliştirdiği, derslerindeki başarılarına katkılar sağlayan önemli bölümlerdir. Bundan dolayı, duyarlılık göstererek eğitime katkı sağlayan tüm iş insanlarımıza teşekkür ediyoruz.

rize-milli-egitim-kitap-okuma-14.jpg
    Okullarımızda kütüphanelerin kitap açısından zenginleştirilmesi çalışmalarına devam edilmekte olup ilimiz genelindeki 187 kütüphanemizde toplam 470.711 kitapla öğrencilerimize hizmet vermeye devam etmekteyiz.

rize-milli-egitim-kitap-okuma-15.jpg

rize-milli-egitim-kitap-okuma-16.jpg

rize-milli-egitim-kitap-okuma-17.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.