RİZE’DE MATEMATİK SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARI SON HIZ DEVAM EDİYOR

RİZE’DE MATEMATİK SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARI SON HIZ DEVAM EDİYOR

RİZE’DE MATEMATİK SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARI SON HIZ DEVAM EDİYOR

Yeni yaklaşımlarla matematiğin sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkararak tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırıbildikleri bir ders haline getirilmesinin amaçlandığı Bakanlığımız tarafından başlatılan Matematik Seferberliği projesinde ilimizde ilk çalıştay Kasım ayı içerisinde Rize Öğretmenevi'nde Milli Eğitim Müdürümüz Engin EMEN, RTE Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr.Ali Sabri İPEK, Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Tuğrul KAR, Eğitimde Ölçme Değerlendirme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Asiye ŞENGÜL AVŞAR, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Demet Baran BULUT ve Dr. Ercan ÖZDEMİR'in katılımlarıyla yapıldı. 

rize-matematik-1.jpg
Matematik Seferberliği kapsamında ilimizde yapılan bir diğer çalışma ise okullarımızda eğitim gören 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik hazırlanan Matematik dersi süreç değerlendirme testidir. Bu test ile öğrencilerimizin 8. Sınıfta gördükleri kazanımlarını kavrama derecesini tespit ettik. Yapılan tespitler doğrultusunda öğrencilerimizin matematik konularında tam öğrenmelerini sağlamak için bir eylem planı hazırlıyoruz. Çalışmalarımızı bu sonucu baz alarak başarı seviyesini arttıracak şekilde planladık.

rize-matematik-12.jpg
Ayrıca Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezinde Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürümüz, Sayın Valimizin katılımlarıyla 11 Ocak’ta hizmete açacağımız Matematik Merkezi de Matematik Seferberliği kapsamında yürütmüş olduğumuz bir diğer projemizdir. Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezinde açılacak Matematik Merkezinde öğrencilerimiz okullarında öğrendikleri soyut matematik kavramlarını 91 istasyonda kurulan eğitim materyalleri ile somutlaştıracaklar. Böylece öğrencilerimizin Matematik konusundaki öğrenmelerini pekiştirmesine katkı sağlamış olacağız. Yine Matematik Merkezimizde yer alan Matematik Oyun atölyesindeki 350 farklı Matematik Oyunu ile  öğrencilerimiz bir çok temel matematik kavramını oyun ile oynayarak öğrenecekler.

rize-matematik-13.jpg
Son olarak paydaşlarımızdan biri olan RTE Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı  Doç. Dr. Tuğrul KAR tarafından Matematik seferberliği kapsamında sınıf öğretmenlerimize verilen eğitimi de göz önünde bulundurduğumuzda öğrencilerimizin matematik dersine karşı ilgilerini arttırmak için Rize Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda her türlü desteği öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlamakta olduğumuzu ifade edebiliriz.

rize-matematik-14.jpg

rize-matematik-15.jpg

rize-matematik-16.jpg

rize-matematik-17.jpg

rize-matematik-18.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.