RİZE'DE MÜFTÜLÜK SİTESİ OLARAK BİLİNEN DENİZ SİTESİ HAKKINDA BAŞKAN METİN'DEN AÇIKLAMA

RİZE'DE MÜFTÜLÜK SİTESİ OLARAK BİLİNEN DENİZ SİTESİ HAKKINDA BAŞKAN METİN'DEN AÇIKLAMA

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize’de görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerimiz ile düzenlenen  toplantıda bir araya gelerek çalışma ve projelerin iki buçuk yıllık, son durumuyla ilgili genel bir değerlendirmede bulundu.

Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı  toplantı da Başkan Rahmi Metin, göreve geldiği günden bugüne kadar gazetecilerin vasıtasıyla halkı doğru kaynaktan bilgilendirme noktasında desteklerini, yardımlarını ve bu şehirde ortak bir akıl oluşturma noktasında  hem şahsına, mesai arkadaşlarına hem de şehrin menfaatine olan işlerdeki katkılarından dolayı  teşekkür etti. 


Belediye Başkanı Metin, Kentsel Dönüşüm 1. Etap çalışmalarını değerlendirerek Deniz Sitesinin durumu hakkında bilgi verdi.

DENİZ SİTESİ  MÜFTÜLÜK SİTESİ ve TAŞLIDERE..
Deniz sitesi mevcut alanında 60-70 dairelik bina yapılabiliyordu. Biz buranın arkasında 1500 metrekarelik belediyenin bir yeri vardı park diye geçiyordu. Orayı da biz Deniz sitesi alanına ekleyerek, buradaki daire sayısını 108 e çıkarmış olduk. Yani burada vatandaşın bir yarım dairesi vardı artık bir dairesi olmuş olacak. Taşlıdere de aynı şekilde yıkılan binalarda kimse alım satım gerçekleştiremiyordu hane sahipleri ile oturup konuştum. Yerinde kentsel dönüşümü (kişi nerde ikamet ediyorsa ordan dairesini alma hakkını) hak sahiplerine sağlamış olduk. İnşaallah buralarında dükkan üstü 6 kat ihaleleri yapılıp inşasına başlanacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.