Rize’de Neden Hala 5 Yıldızlı Otel Yok?

Rize’de Neden Hala 5 Yıldızlı Otel Yok?

Doğu Karadeniz Bölgesinin turizm alanında sahip olduğu büyük potansiyele rağmen istenilen gelişmenin yavaş ilerliyor olması umutsuzluk havası yaratsa da Trabzon bu açığın kapatılması konusunda önemli sorumluluklar üstleniyor.

Turizm için çok önemli bir ihtiyaç olan yatak kapasitesi konusunda da Trabzon bölgenin yükünü çekmeye devam ediyor. Trabzon’da yaşanan gelişmeler hem ülke hem de bölge adına sevinç yaratırken turizm açısından büyük olanaklara sahip Rize’de yapılması gerekenler tartışılma pozisyonundan henüz kurtulamadı.

Son 10 yıldır yeni bir otel durumunu tartışan Rize turizm konusunda maalesef ilerleme sağlayamıyor.

Doğa turizmi için dünya çapında önem taşıyan yerlere sahip olan Rize yatak kapasitesinin artırılmasına yönelik gerekli adımları atamıyor.

Acil ihtiyaç durumunda olan yeni oteller konusunda yer tartışmasını bile sonuçlandıramayan Rize önümüzde ki 1-2 yıl içinde de temel atma aşamasına gelemeyecek gibi. Konuyla ilgili bir soruya yanıt veren Rizeli Bakan Hayati Yazıc’da Rize’de bir otel olmamasını eleştirdi.

Bakan yazıcı iş adamlarına seslendi ve Rize de acilen 5 yıldızlı bir otel yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Turizm konusunda marka şehir olmayı bekleyen Rizeliler ortak beklentisi ise  artık tartışmayı bırakıp temellerin atılmasına geçilmesi yönünde.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.