Rize'de Ödüllü Yarışma

Rize'de Ödüllü Yarışma

Bu yarışma öyle bir yarışmaki hediyeler arasında Umre ziyareti, Laptop, Netbook ve Tablet Bilgisayarlar ile Akıllı Telefonlar ve Kitap Setleri olacak. Detaylı bilgi için lütfen haberimize bir göz atın !

Rize Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün işbirliği ile Türkiye genelinde "Ufka Yolculuk Kültür Yarışması" adıyla ilmihal yarışması düzenliyor.

Başvuruları başlayan ve 12 Nisan 2013 tarihinde sona erecek başvuruların ardından 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü, saat 14.00’de yarışma gerçekleşecek. Türkiye geneli ödülleri; 02 Haziran 2013 Pazar günü saat 19.00’da Ankara’da  düzenlenecek olan ödül gecesi töreninde verilecek.

Yarışmanın ödülleri ise

Rize il genelinde

2 adet Umre Ziyareti,

2 adet Laptop Bilgisayar,

2 adet Akıllı Telefon,

4 Kitap Seti olacak.

Türkiye Geneli ödülleri ise Türkiye merkezi ödüller: (iki yaş kategorisi için ayrı ayrı olmak üzere)

Birincilik Ödülü: Umre (1400 Euro değerinde)

İkincilik Ödülü: Laptop bilgisayar

Üçüncülük Ödülü: Netbook Bilgisayar

Dördüncülük Ödülü: Akıllı Telefon

Beşincilik Ödülü: Tablet bilgisayar

Yarışmada 6.,7.,8.,9. ve 30. olanlara ödül olarak 100 TL değerinde kitap hediye edilecektir.

Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nden yapılan açıklamada; düzenlenen yarışma hakkında şu ifadelere yer verildi: Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını arzu etmekteyiz. Gençleri okumaya, anlamaya ve yarışmaya teşvik edecek bir yarışma formatı geliştirdik. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ödüllü kitap okuma yarışmasının ilkini, İslam âlimi merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eseriyle başlatmayı arzu ettik. Fıkıh alanında önemli bir kaynak olan bu eserin okunmasıyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini öğrenen bir gençliğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Yarışma sürecinde gençlerin ufkunun gelişeceğini düşündüğümüzden dolayı adını Ufka Yolculuk Kültür Yarışması olarak belirledik. Bilginin önemini kavrayan tüm gençlerimizi önce okumaya ve anlamaya sonra da yarışmaya davet ediyoruz.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, Türkiye’nin 60 ilinde faaliyetlerini devam ettiren gençlik kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere A ve B kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmanın finali 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Türkiye’nin 60 ilindeki sınav merkezlerinde saat 14.00’te başlayacak. Test usulü yapılacak sınavda yarışmacılar 100 soru cevaplandıracak. Sorular, merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eserinden istifade edilerek bir komisyon tarafından hazırlanacak.

Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.ufkayolculuk.com ve www.rizeizcilik.com adreslerinden ulaşılabilecek.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.