Rize'de Örnek Yol Çalışması: Hep Beraber Yolları Yaptırdılar

Derebaşı köyü Kasparlar mahallesinde yaşayan vatandaşlar, aldıkları ortak karar gereği mahalle yollarını genişletti. Mahalle sakinleri bu hareketlerinin bölgedeki diğer köy ve mahallere de örnek olmasını istiyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde var olan arazi sıkıntısı, birçok vatandaşı mağdur ediyor. Bölgede yeterli arazinin olmayışı veya kişisel problemlerden dolayı yaşanan yol sıkıntısı, hala bölgedeki en önemli sorunların başında geliyor.

Yörenin birçok bölgesinde yaşayan vatandaşlar, bu sorun nedeniyle bırakın tarım arazilerine evlerine dahi yol getiremezken Rize merkeze bağlı Derebaşı köyü Kasparlar mahallesi sakinleri kendi aralarında anlaşarak yol sorunlarını hallettiler.


Mahalle sakinleri tarafından alınan ortak karar, mahalle muhtarı Okan Demirci'nin girişimleri sonucunda Rize İl Özel İdaresi'ne iletildi. İl Özel İdaresi'nin de projeye destek vermesi sonucu mahalle yolunda genişletme çalışması yapıldı. Çalışmaların sonucunda mahalle yolu daha kullanılabilir bir hale gelirken mahalle sakinleri bu beraberliğin bölgedeki diğer köy ve mahallelere de örnek teşkil etmesini arzuluyor.


"Yolumuzu Neredeyse Karayolları Standardında Bir Hale Getirdik"
Kasparlar mahallesi olarak yollarını genişletme kararı aldıklarını ve bu kararı İl Özel İdaresi'ne bildirdiklerini aktaran İshak Güngör, "Onlar da bizi desteklediler. Yolumuzu neredeyse karayolları standardında bir hale getirdik. Şimdi altyapı çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz. İl Özel İdaresi'ne ve muhtarımız Okan Demirci'ye teşekkür ediyoruz" dedi.


"İnşallah Herkese Örnek Oluruz"
Aileleri ve mahallemizin sakinleriyle görüşten sonra böyle bir karar aldıklarını ifade eden bir köy sakini "Sağolsunlar, bizi de kimse kırmadı. Herkes destek oldu. Yapılınca daha da güzel olacaklarını düşündüler. İl Özel İdare ve muhtarımız bize çok destek oldular. Hala çalışmalar devam ediyor. Önümüz kış. Buraları bir an önce bitirip harekete geçmemiz lazım. Mahallemizin sakinlerine, muhtarımıza ve İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyoruz. Kasparlar mahallesi olarak bir şey yaptık ve inşallah herkese örnek oluruz" şeklinde konuştu.


"Önemli Olan Bundan Sonraki Çalışmalar"
Destekleri nedeniyle Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı ve İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Topal'a teşekkür eden köy sakini Yakup Güngör, "10-15 gün içerisinde yolu bu şekle getirdik. Muhtarımız da bize çok yardımcı oldu. Önemli olan bundan sonraki çalışmalar. Çünkü hafriyat işlemi bitti. Artık yolun çalışabilmesi için malzeme doldurulup üzerinden silindir ile geçilmesi lazım. Sonra da perde betonlar yapılacak. Bunları da İl Özel İdare ile görüşeceğiz" dedi.


"Sağlımızda Yolu Verelim"
Yol problemi olan kişilere seslenen bir diğer köy sakini ise "Sağlımızda yolu verelim. Yarın mutlaka çocuklarımız veya torunlarımız verecektir. Asıl olan sağlığımızda yolu verip duasını alalım. Mahalle olarak bunu başarabilen yöredeki bir kaç tane yerden birisiyiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum