Rize'de Sarhoş Paniği

Rize'de Sarhoş Paniği

Dün Akşam saatlerinde (05 Nisan) Rize’de korku dolu anlar yaşandı.

Uzun zamandır yıkılarak yeni bir proje ile çok modern bir hale getirileceği söylenen ve Rize Belediye Başkan Bakırcı’nın devamlı gündemde tuttuğu hatta Sayın Başbakanımızın dahi bilgi dahilinde olduğu ifade edilen Rize Cumhuriyet caddesindeki Belediye blokları tamamen sahipsiz bırakıldı.

Bu akşam saatlerinde Durak lokantası üzerindeki Kurs ve Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Öğrenci Yurdu ile mescidinin de bulunduğu blokların 3. katında iki bloğu birbirine bağlayan demir köprü üzerinde alkollü oldukları sanılan şahıslar çevreye verdikleri rahatsızlık sebebiyle vatandaşlar tarafından  Polise haber verilerek olası bir tehlikeye karşı önlem almaları istendi.

Çevredekilerin müdahale edemedikleri ve gelişmeleri korku içerisinde seyrettikleri olayda polis gelinceye kadar fotoğraflarda görüldüğü üzere buzdolabı dahil , kova masa,sandalye, çöp bidonu önüne gelen ne varsa 3. kattan aşağıya atıldı.

Devamlı olarak çok işlek bir halde olan olay mahallinde hiç kimsenin başına bir cisim düşmeden olayın kazasız atlatılması büyük bir şanstı.

Çevreye toplanan kalabalık bir vatandaş topluluğunun şaşkın bakışları arasında olay yerine gelen polisin müdahalesi ile çevreye rahatsızlık veren şahıslar alınarak Emniyet müdürlüğüne götürüldü.



Heyecanlı dakikaların yaşandığı olay sonrası akıllara şu soru geldi.

Rize’de Özellikle bu bloklarda ne kadar güvendeyiz.

Buradan ilgililere ve yetkililere; Rizeliler adına, o blokları kullanan 200’den fazla öğrenci adına, Odaları bu blokta bulunan Rize’de görev yapan Mühendisler adına, eğitim camiasına hizmet eden ve burada lokalleri bulunan öğretmenler ve eğitim camiası çalışanları adına, genellikle akşam saatlerinde spor salona devam eden Rizeli bayanların adına ve bu bloklarda işyeri bulunan veya işi için ziyaret etmek zorunda kalan vatandaşlarımız adına seslenmek istiyoruz.

Ne olur bu blokları kaderine terk etmeyin.

Emniyetin bu bloklar için her gün en az bir güvenlik görevlisi bulundurulması çok zor olmasa gerek.

Belediye temizlik işleri Müdürlüğümüzün de ricamız lütfen bu blokların en azından merdivenlerini her gün temizlettirin lütfen.



Bu katlarda bunca insan yaşıyor. Testi kırıldıktan sonra eyvah para etmeyecektir.

Allah göstermesin bu akşam yukarıdan atılan buzdolabı veya diğer eşyalar bir vatandaşımızın başına düşseydi bunun hesabı kime fatura edilecekti.

Sağlıkta en önemli tedavi, önleyici sağlık hizmetidir. Vatandaşı hasta olmadan sağlıklı tutmaktır.

Buradan bizlerde Rize’nin ve Rizelinin sesi olarak seslenmek istiyoruz.

Rize’de vatandaşlarımızın can güvenliği için tedbirlerimizi önceden alalım.

Yoksa eyvah para etmeyecektir.







Kaynak: Rizeninsesi



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.