Rize'de Şehitler Anıldı

Rize'de Şehitler Anıldı

Rize'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Rize'de İslampaşa mahallesindeki Şehitlik anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Rize'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen anma programına iştirak eden protokol üyeleri şehitlik anıtına bırakılan çelenklerin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı, Rize Belediyesi Bando eşliğinde okudular. İl Garnizon Komutanlığı tarafından yapılan saygı atışının ardından program İsmail Kahraman Kültür Merkezinde devam etti.



Programa Rize Valisi Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Jd.Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı,Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kemal Aksu, Şehit Jandarma Onbaşı Metin Çetin'in ailesi ve Rizeli vatandaşlar katıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Şehit Aileleri derneği başkanı Kemal Aksu ve Türk silahlı Kuvvetleri adına Jandarma Yüzbaşı Aslan Kulaksız selamlama konuşması yaptı.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI VERİLDİ

Günün anlam ve önemini belirten konuşması ile İlimiz Valisi Nurullah Çakır, Devlet övünç madalyası ve beratını, Garnizon Komutanı İsmet Cansaran ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile birlikte Şehit Jandarma Onbaşı Metin Çetin'in ailesine takdim ettiler.




GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Rize Sosyal Bilimler Lisesi tarafından organize edilen 18 Mart şehitler günü anma programı tıklım tıklım dolu salondan hem gözyaşı hemde bol alkış topladı. Sosyal Bilimler öğrencisi Atıf Yılmaz'ın Çanakkale şehitlerine adlı şiiri güçlü alkış toplarken, hazırlanan BEDEL adlı tiyatral gösteri seyircileri gözyaşına boğdu.

Program, Şehitler günü konulu kompozisyon,şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.