RİZE'DE SEL'DE 2 KAYIP 4 KİŞİDE ARANMAKTA

RİZE'DE SEL'DE 2 KAYIP 4 KİŞİDE ARANMAKTA

Dün gece Rize'de yaşanan sel felekatinden sonra çalışmlarla ilgili valilikten yapılan açıklamaya göre çalışmalar ve kaybolan kişiler hakkında açıklama geldi..

1.     Zarar Tespit Çalışmaları
İl Defterdarlığı tarafından Muradiye, Güneysu, Madenli ve Büyükköy belediyelerinde 2’şer kişilik ekipler olmak üzere 8 personel tarafından zarar tespit çalışmalarına başlanmıştır
2.     Hasar Tespit Çalışmaları

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlbank Bölge Müdürlüğü tarafından Muradiye, Güneysu, Madenli ve Büyükköy belediyelerinde 4’er kişilik ekipler olmak üzere toplam 16 personel ile hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. 
 
3.     Ulaşım Alt Yapı Çalışmaları
İl Özel İdaresi : 72 köy yolu kapalı olup; İl Özel İdare yol ağında toplam 29 iş makinası 50 personel ile çalışmalar yürütülmektedir. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden 1 kombi vidanjör, 1 normal vidanjör, 1 ekskavatör, 4 kamyon Güneysu İlçesine görevlendirilmiştir.
 
Karayolları : Karayolları ağında kapalı yol bulunmamaktadır. Karayolları ağında toplam 6 farklı noktada 37 iş makinası ve toplam 40 personel ile çalışmalar sürdürülmektedir.
 
4.     Enerji Çalışmaları
İl genelinde 288 trafo merkezinde toplam 24000 aboneye enerji verilememiştir. Büyükköy beldesine de enerji verilememektedir. Arızaların giderilmesine yönelik ekip planlamaları yapılmıştır. 
 
5.     Sağlık Çalışmaları
Büyükköy beldesine elektrik verilemediğinden  Arkadere Mahalesinde ikamet eden astım hastası bir vatandaşın kapalı yol nedeniyle alınamadığı bilgisi ulaşmıştır, alternatif yoldan ambulans gönderilmiştir.
 
6.     Tahliye, Yerleştirme ve Planlama
Çayeli Büyükköy beldesinde 7 farklı noktada 35 kişi, Güneysu ilçesinde 4 farklı noktada 20 kişi, Muradiye beldesinden 3 kişi, merkez Karayemişten 30 kişi, Ambarlık köyünden 15 kişi olmak üzere toplam 103 kişi tahliye edilmiştir.
 
7.     Barınma Çalışmaları
Güneysu Spor Lisesi yurduna Güneysu Merkez Mahallesinden tahliye edilen 15 kişi yerleştirilmiştir.
 
8.     Beslenme Çalışmaları
Güneysu Belediyesi, Çayeli İlçesi Büyükköy Beldesi, Madenli Beldesi, ve Muradiye Beldesinde Kızılay tarafından ikram dağıtımı gerçekleşmiştir.
 
9.     Haberleşme Çalışmaları
Haberleşme kesintisi olan bir bölge bulunmamakta olup; Muradiye beldesine Vodafone şirketince mobil baz hattı yerleştirilmiştir.


limizde 14.07.2021 tarihinde aşırı yağışlar neticesinde medana gelen heyelan ve taşkın afeti sonucu kesin olmamakla birlikte Rize İl Merkez 1 ev, Çayeli İlçesi 3 ev, 6 iş yeri ve 4 araç, Güneysu İlçesi 81 ev, 14 iş yeri ve 9 araç, Kalkandere İlçesinde 3 ev toplamda  87 ev , 20 iş yeri ve 11 araçta maddi hasar meydana geldiği İl Jandarma Komutanlığınca  bilgi edinilmiştir. Genel tespitlerin yapılması ile gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.
 
 Vefat : 2 kişi; Hacere MERT( Muradiye beldesi) ve Adem Yanık ( Asmalıırmak Köyü )
Aranan ; 3 kişi ( Hecere MERT’in çıktığı evde 2 kişi aranmaktadır- Tepebeşı köyünden Halil ARICI sele kapıldığı şüphesi ile aranmaktadır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.