Rize'de Sıkı Denetimler Trafik Kazalarını Azalttı

Rize'de Sıkı Denetimler Trafik Kazalarını Azalttı

Rize’de kazaların yüzde 60’ının yaşandığı Menderes Bulvarı bu özelliği ile “Ölüm yolu” adını alırken, son üç ayda uygulanan sıkı denetimler ile bulvardaki trafik kazası oranı yüzde 80 azaldı.

Rize’de bulunan Menderes Bulvarı sık sık yaşanan yaralamalı ve ölümlü kazalar ile gündeme geliyordu. Şehirde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 60’ı trafik yoğunluğu nedeni ile bu yolda meydana gelirken, kazaların ise yüzde 30’unu yaralamalı kazalar oluşturuyordu.
Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesi ekipleri son üç ayda Menderes Bulvarı ve Atatürk caddesinde günde 8 saat uygulama yaparak bilgilendirme, ikaz ve ceza işlemi gerçekleştirdiler. Yapılan yoğun uygulamalar sonucunda emniyet kemeri takma oranı yüzde 80’e, şehir içinde uyulması gereken 50 km hız oranı uygulanabilirliği ise yüzde 70’lere yükseltildi. Menderes Bulvarı'nda yaşanan kaza oranı ise yüzde 60 geriledi. Menderes Bulvarı'nda uygulanan sabit ve hareketli hız kontrolleri sayesinde araç yoğunluğu diğer yollara dağılarak araç yoğunluğunda ise yüzde 15 oranında azalma gözlendi. Uygulamaların yoğunlaşması ile neredeyse her hafta yaralamalı kazaların yaşandığı Menderes Bulvarı’nda son üç aydır tek bir yaralamalı kaza bile gerçekleşmedi.



POLİS ÖNCE UYARIYOR
Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri ikaz ve eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ekipler bugün sürücüler arasında bilinmeyen , “2 bin TL’lik alkol metreye üflememe cezası ve 2 bin 814 TL’lik ehliyet sınıfının dışında araç kullanması cezası” konularında sürücülerin bilgilendirilmesi ve ikaz edilmesi için bin adet broşür dağıttı. Ayrıca şehir içerisindeki ve yol güzergahındaki bilboardlara konuyla ilgili afişler asıldı. Algının yükseltilmesi ve kazaların azaltılmasının amaçlandığı uygulama sürücüleri de memnun etti.

Polis memurları tarafından durdurulup, emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarılan ve kendilerine broşür verilen araç sürücüleri, “Bu uygulamalar ve cezalar bizim can ve mal güvenliğimiz için. Bu çalışmaları memnuniyet ile karşılıyoruz” dediler.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.