Rize'de Simit Fiyatına Yapılan Zam Vatandaşlardan tepki

RİZE'YE HAS ÜRÜNLERİNDEN BİRİ OLAN RİZE SİMİT FİYATINA YAPILAN ZAM, VATANDAŞLAR ARASINDA TEPKİLERE NEDEN OLDU. 50 GRAM SİMİT ARTIK 5 TL'DEN SATILACAK

Rize'de Simit Fiyatlarına Yapılan Zam Vatandaşları Rahatsız Etti

Rize'ye has ürünlerinden biri olan Rize simit fiyatına yapılan zam, vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu.

Daha önce 3.5 TL olan 50 gram ağırlığındaki Rize simidi, yeni düzenleme ile birlikte 5 TL'ye satılacak. Simit fırınlarının bu fiyat artışına gitmesi, vatandaşlar tarafından olumsuz bir şekilde karşılandı.

Simit, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olarak bilinirken, yapılan fiyat artışıyla birlikte bu geleneksel lezzetin daha da pahalı hale gelmesi, halkın maddi açıdan zorlanmasına neden oldu. Vatandaşlar, günlük temel ihtiyaçlarından biri olan simidin fiyatının artmasıyla birlikte ekonomik sıkıntılarını daha da hissetmeye başladı.

Simit fırınlarından yapılan açıklamada, malzeme maliyetleri, enerji giderleri ve diğer işletme maliyetlerindeki artışın, fiyatların revize edilmesine zorladığı ifade edildi. Ancak vatandaşlar, ekonomik koşulların zaten zorlu olduğu bir dönemde, temel gıda ürünlerine yapılan zamın kendilerini daha da sıkıntıya soktuğunu belirtiyor.

Rize halkı, simit fiyatlarındaki bu artışın, aile bütçelerini olumsuz etkilediği ve günlük yaşantılarını daha maliyetli hale getirdiği konusunda endişelerini dile getiriyor

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.