Rize'de Tulumcu 50 yıl sonra veda etti.

Rize'de Tulumcu 50 yıl sonra veda etti.

Rize'de yaşayan tulum sanatçısı Mustafa Musaoğlu, yarım asır sonra tulum çalmayı bırakma kararı aldı. 50 sonra tulum çalmayı bırakan Musaoğlu için arkadaşları ile birlikte tuluma veda etkinliği düzenledi.

 Etkinlik sonunda Musaoğlu, emektar tulumunu, 15 yaşındaki çırağına hediye etti.

Çamlıhemşin ilçesinde 10 yaşında çalmaya başladığı tulumu 50 yıl sonra bırakma kararı alan Mustafa Musaoğlu’na arkadaşları tuluma veda etkinliği düzenledi. Arkadaşları ile birlikte yıllardır ezgileri ile insanlara müzik şöleni sundukları şarkıları eşliğinde horon ederek eğlendiler. Yarım asırdır tulum sanatçılığı yapan Musaoğlu emektar tulumunu ise yetiştirdiği 15 yaşındaki çırağı Ali Şeremet’e hediye etti. Tulum sanatçısı Mustafa Musaoğlu vazgeçmenin zor olduğunu dile getirerek, “Ah nasıl ifade edeyim. Dile kolay 50 yıl tulumu çaldım. Bu tuluma son vermek gerçekten zor geliyor bana ama zaman artık saçlar ağardı bir yere kadar” diye konuştu.

whatsapp-image-2021-10-25-at-12-27-27-1.jpeg

"FUTOLCUNUN JÜBİLESİ OLUYORDA TULUMCUNUN NEDEN OLMASIN"

Yarım asır sonra tulum çalmaya veda etmek isteyen sanatçı Mustafaoğlu arkadaşları ile birlikte düşüncelerini paylaştı. Futbolcuların son maçlarında jübile yaptığı bunu tulumcularında yapabileceğini düşünen sanatçının bu fikrine arkadaşları yoğun katılım gösterince ortaya renkli görüntüler çıktı. Mustafaoğlu,” Böyle enteresan konuşunca dedik ki, her futbolcunun jübilesi olur da tulumcunun neden olmasın. Böyle bir jübilede dedik ki bir yemek verelim insanlara. Sağ olsun insanlar olan sevgiden daha fazla bir yoğun içinde" dedi.

whatsapp-image-2021-10-25-at-12-27-26-3.jpeg

Ustasından hediye tulum alan Ali Şeremet ise, “Şimdi bu dedelerimizden miras olan tulumu biz devraldık bu kültürü de devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

whatsapp-image-2021-10-25-at-12-27-26-2.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.