Rize`de Turizm Haftası Başladı

Rize`de Turizm Haftası Başladı

37. Turizm Haftasının açılış programı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen bir program ile gerçekleştirildi.

Programa Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, daire müdürleri, Rize’de ki turizm acentelerinin yetkilileri ve öğrenciler katıldı.


 Rize’de ki Turizm Haftasının açılışına; Atlas Dergisinin editörlerinden Özcan Yüksek’in tecrübelerini paylaştığı konferans ve ardından da yine Özcan Yüksek’in fotoğraflarının sergilendiği “İpekyolu” temalı fotoğraf sergisinin açılışı ile başlandı.
Programın ikinci bölümünde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, turizmin ülke ekonomisi açısından yeri ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. İl Kültür Müdürü Hocaoğlu’nun ardından söz alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Kültür Yolları Sorumlusu Ece Çalış, günümüz turizminde kültür yollarının önemine değindi. Akabinde fotoğraf sanatçısı ve yazar Ersin Demirel, tematik bir sunum eşliğinde Anadolu’da ki kültür yollarının tanıtımını gerçekleştirdi. Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr.Mehmet Kalpaklı, İpekyolu ve İpekyolu sayesinde doğu-batı medeniyetleri arasındaki kültür etkileşimi konulu bir konuşma yaptı.

Programın son bölümünde, hafta dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Rize Valisi Nurullah Çakır tarafından verildi. Vali Çakır, ödüllerin takdimi esnasında yaptığı konuşmada; Rize İlinin, alternatif turizm değerleri yönünden diğer illerden üstün olduğunu, bu üstünlüğün en iyi şekilde kullanılabilmesi için başta turizmle ilgilenen kurum ve kuruluşlar olmak üzere, yerel yönetimlerce turizm altyapısının güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Çakır, ayrıca turizmin sadece Nisan ayı içerisinde icra edilen bir haftalık program ile başlamadığını, 365 gün, 24 esasıyla dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Turizmde markalaşabilmek için bir çok başlığın mevcut olduğunu ve Rize’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DOKAP, İl Özel İdare, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yerel yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte Rize’nin bu turizm potansiyelini geliştirici çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.Rize’de 37. Turizm Haftası etkinliklerine, 16 Nisan 2013 Salı günü İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenecek “Rize’de Turizm Sektörü ve Turizm Eğitiminin Geleceği” konulu bir panel ile devam edilecek.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.