Rize`de uyuşturucu operasyonu

Rize`de uyuşturucu operasyonu

Rize’de uyuşturucu ticareti yapan, sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 12 kişiden 4’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan beş sokak satıcısını takibe aldı. Dört ay süren takip sonucu geçtiğimiz gün KOM ekipleri Özel Harekat timlerinin desteği ile altı farklı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlediler. Düzenlenen operasyonlarda;  sekiz kişi göz altına alınırken yapılan aramalarda; 360 gram esrar, 2,6 gram bonzai ve 35 adet ecstasy hap ele geçirildi.

  Göz altına alınan 12 kişiden 8’i Rize Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. F.M, S.S, S.M ve S.M ise “Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak.  Kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçlamaları ile Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildiler. Dört kişi savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine konuldular.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.