Rize'de Vaka Sayılarının Düşmesi Sevindirdi

Rize'de Vaka Sayılarının Düşmesi Sevindirdi

Rize Valisi Kemal Çeber’de Rizelilerin salgınla mücadelede kurallara uyduğunu ve buna bağlı olarak vaka sayılarında ki düşüşün kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Vali Çeber “Rize olarak son açıklamalarda en çok vaka sayısı azalan illerdeniz. Bizim vaka sayılarımızın yüksek olduğu dönemler Rize’nin sosyokültürel yoğunluğunun olduğu dönemlerdi. Mesela bir cenaze olduğunda. Karadeniz insanı olarak sevincimizi, hüznümüzü biz hep iç içe yaşarız. Cenaze olduğunda, sevinçli bir günde herkes koşar. Bu bizi yoruyor diye ifade ederdim. Vatandaşlarımızın duyarlılığı bizi iyi bir noktaya getirdi ama hala yeterli noktada değiliz. Kabine toplantısının ardından açıklanan kararlardan sonra inanlarımız çok sıkıldığı için ilk 2 gün biraz yoğunluk oldu. İşte buna çok dikkat etmeliyiz” dedi.
Çay sezonu için Rize Valiliği’nin yaptığı uyarıya vatandaşların genel anlamda uyduğunu ve dikkat ettiğini dile getiren Vali Çeber “Çay sezonunu yaşıyoruz. İlimize her ne kadar yurt dışından gelen olmasa da yurt içinden müstahsil, çay işçisi ve yarıcı geldi son 1 buçuk ay içerisinde. Geçtiğimiz yıl gelip dönmeyen 10-15 bin civarında hemşehrimiz de var. Bunlar çay işlerini yürütüyor.  Çok şükür dikkat ediyorlar, alanda uyarılarımızı dikkate alanları ben gözlemliyorum. Özellikle dışarıdan gelenlerden çay bahçeleri ile konakladıkları yerlerde kendilerini izole etmeleri ve sağlıklı bir şekilde çay hasadını tamamlamalarını biz rica ettik. Genel anlamda uyulduğunu gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çay sezonu nedeniyle Türkiye’nin en hareketli illerinden birinin Rize olduğunu ve Rizelilerin dikkati elden bırakmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Çeber “Ekstra hareketliliğimiz bizim hiç bitmiyor. Bu dönemde de Türkiye’nin en hareketli ilinin çay bölgesi olan 4 il ve özellikle çay üretiminin yüzde 70’ten fazlasının yapıldığı Rize’nin olduğunu hiçbir hemşerimizin unutmaması lazım. En yoğun sosyal hareketlilik şuan Rize’de. Aman aman buna dikkat edelim. Çünkü biz dar alanda kısa paslaşmalar yapan vilayetiz. Yani başka bir vilayette 10 bin kişi 20 kilometre kare alanda ticari, sosyal hayatını yürütüyorsa biz 10 bin kişi olarak 3 kilometre kare içerisinde bunu yürütüyoruz. Çünkü çok dar bir alanda yaşayan bir vilayetiz. Bu anlamda hemşehrilerimizden bizi memnun eden özenlerine dikkat etmelerini istiyorum. Böyle devam edersek daha da istenen seviyelere geleceğiz” şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.