Rize'de, Yaz Spor Okulları Açılması İçin Toplantı Yapıldı

Rize'de, Yaz Spor Okulları Açılması İçin Toplantı Yapıldı

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce yaz spor okullarının açılmasıyla ilgili toplantı düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan başkanlığında, Rehberlik Araştırma Merkezi Salonu'nda yapılan toplantıya, şube müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve diğer yetkililer katıldı.

Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, sporun, çocuklara, gençlere kimlik, kişilik kazandırma ve sosyal-kültürel yönde gelişmelerinde çok büyük güç olduğunu belirtti.

Gençlerin hayatlarının devamındaki başarısında sporun büyük rol oynadığını ifade eden Pehlivan, "Burada beden eğitimi öğretmenlerine de büyük görevler düşmektedir" dedi.

Yaz spor okullarının çocuklara sadece egzersiz yaptırmak olmadığını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında çocukların katılacağı yaz spor okullarında her biriniz kendinizi spor elçisi olarak görmelisiniz. Yaz spor okullarına katılacak gençlerimize kazandıracağımız sadece temel beceriler olmayacaktır. Gençleri spora kanalize ederek kendilerine keyif vermeyi, heyecan yaşatmayı, karakter ve davranış kazanmayı, planlı ve programlı bir şekilde çabamızı ortaya koymalıyız. İl ve ilçelerimizdeki gençlerimize spor kültürünü yaşatmalı ve zararlı alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutmalıyız."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.