Rize’de Yeni Çay Sezonu Coşkuyla Karşılandı

Rize’de Yeni Çay Sezonu Coşkuyla Karşılandı

RİZE’DE YENİ ÇAY SEZONU, HASAT ETKİNLİKLERİ VE TADIM PROGRAMLARIYLA BAŞLADI. ARDEŞEN İLÇESİNDEKİ “BİR YAPRAKLA BAŞLAR” ETKİNLİĞİ, YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN ORGANİZASYON ÇAY KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Rize’de yeni çay sezonu, düzenlenen hasat etkinlikleri, yarışmalar ve tadım programlarıyla başladı.

Ardeşen ilçesinde “Bir Yaprakla Başlar” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, Elmalık Mahallesi’nde yoğun katılımla düzenlendi. Program, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde çeşitli kurum ve kuruluşların katkısıyla hayata geçirildi.

rize-cay1.jpg

Etkinlik kapsamında sezonun ilk çay hasadı yapılırken, çay toplama yarışması ve butik çay tadımı programı katılımcılardan ilgi gördü. Bölge halkının yoğun katılım sağladığı organizasyonda, çay kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı ifade edildi.

rize-cay12.jpg

Program boyunca ziyaretçiler hem geleneksel çay hasadı deneyimi yaşadı hem de bölgeye özgü butik çay çeşitlerini tatma fırsatı buldu.

rize-cay14.jpgrize-cay15.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.