Rize'de Yılın Annesi Adayı Balıkçı Kadın

Rize'de Yılın Annesi Adayı Balıkçı Kadın

RİZE Kent Konseyi, Fındıklı İlçesi`nde 25 yıldır teknesiyle denize açılıp balıkçılık yapan, bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri pazarda satarak rahatsızlığı nedeniyle ellerini kullanamayan eşine bakan, 3`ü üniversitede 1`i lisede 4 çocuğunu okutan 47 yaşındaki Havva Latifoğlu`nu yılın anneliğine aday gösterdi.

Sahil Mahallesi’nde yaşayan Havva Latifoğlu’nun eşi 49 yaşındaki Mustafa Latifoğlu, yıllar önce geçirdiği hastalık sonucu iki elini kullanamaz hale geldi. Ailesinin geçimi için çalışmaya karar veren Havva Latifoğlu, 25 yıl önce aldığı ağla balıkçılığa başladı. İşi ilerleten Latifoğlu önce bir sandal, ardından da `Gurbet 53` adını verdiği balıkçı teknesini satın aldı, her sabah Karadeniz’e açılarak hırçın dalgalarda balık avladı. Çocuklarını okutup üniversite çağına getiren Havva Latifoğlu’nun 23 yaşındaki oğlu Cumhur Mühendislik Fakültesi, 21 yaşındaki kızı Güleser Siyaset Bilimi, 20 yaşındaki kızı Elif Sosyoloji, 14 yaşındaki kızı Gaye ise öğretmen lisesinde öğrenimini sürdürüyor. Çocuklarının üniversite masraflarını karşılamak için daha çok çalışmak zorunda kalan Latifoğlu, balıkçılığın yanısıra bağ bahçe işlerine başladı, tarlada sebze ve meyve yetiştirdi. Güne denizde balıkçılık ile başlayan Latifoğlu, tarladan topladığı ürünleri pazarda sattıktan sonra akşam geç saatlerde evine dönüyor.

YILIN ANNESİ ADAYLARI LİSTESİNE GİRDİ

Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan `Rize Yılın Annesini Seçiyor` etkinliği için oluşturulan komitenin belirlediği 10 anne adayı arasında Havva Latifoğlu da yer aldı. Kamuoyu anketi ve internet üzerinden oylama sonucu belirlenecek olan yılın annesi 12 Mayıs`ta "Anneler Günü" etkinliğinde açıklanacak. İnternet oylamasında Latifoğlu’nun önde olduğu öğrenildi.

“BEN KIRMIZI HALIYIM, ÇOCUKLARIM ÜZERİMDEN GEÇSİN”

Çocukları için çalışmak zorunda olduğunu belirten Havva Latifoğlu, “Tarlada sebze meyve yetiştirip satıyorum, balıkçılık yapıyorum. Sabah 5’ten gece 22’ye kadar ayaktayım. Allah beni çalışmak için yarattı ama hiç gücenmiyorum. Çocuklarım gelecekte ülkeye yararlı olsunlar diye kendimi çocuklara paspas yaptım. Kırmızı halı sererler ya büyük adamların ayaklarının altına, işte ben o kırmızı halıyım, çocuklarım üzerimden geçsin” dedi.

Mustafa Latifoğlu ise, eşinin elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini belirterek, “Büyük mücadele veriyor. Başarısından ve azminden dolayı ondan çok memnunum. Bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum ama o beni çok çok aşıyor. Böyle bir insanın eşi bulunmaz” diyerek sevgisini dile getirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.