Rize'de Yaşanan Selde İhmal Mı Var?

Rize'de Yaşanan Selde İhmal Mı Var?

Rize'de geçtiğimiz cumartesi günü etkili sağanak yağış sonrası sular altında kalan iş yerlerinde temizleme çalışmaları devam ederken, merkeze bağlı Pazarköy köyünde iş yeri sahipleri sel felaketinin ihmal sonucu olduğunu iddia etti.

Pazarköy köyünde yaşanan sel felaketi sonrası çamura bulanan iş yerlerinde temizlik çalışmaları devam ediyor. 1,5 metre kadar suyla dolan depolarda CNC tezgahları, araçlar ve bir çok malzeme kullanılamaz hale gelirken iş yeri sahipleri yaşanan sel felaketinde ihmalin olduğunu iddia etti.

 

foto-galeri.jpg

 

Daha önce Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini ifade eden işyeri sahiplerinden Hasan Havuz, ”Dereye konulan künklerin buranın suyunu taşımayacağını bildirip biran önce çözülmesini istedik. 2-3 metre genişliğinde dere ıslahı edildi. Fakat aşağı tarafa 2 tane küçük künk koyuldu. Bize yapılacağı söylendi fakat bekledik bekledik kimse gelmedi. Cumartesi günü yağan yağmur künkleri tıkadı. Diğer tarafı da yükselttiler, bütün su bu tarafa geldi. 15 dönüm bir arazi çamur altında kaldı. Özel İdare'den geldiler şaşırdılar. DSİ’nin künkleri gelmiş duvara dayanmış.” ifadelerini kullandı.  

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.