RİZELİ DEPREME HAZIR MI? VATANDAŞLAR ÇARPIK YAPILARA DİKKAT ÇEKTİ. RÖPORTAJLI HABERİMİZ 18.30 ANA HABER BÜLETİNDEN VE CAYTVHABER.COM'DA

Türkiye’yi Sarsan Afetlerden Sonra, Şehirlerdeki Yapı Stoklarının Depreme Dayanıklılığı Gündemde Yerini Koruyor. Türkiye’de Yeterli Önlemler Alındı Mı? Peki Vatandaş Depreme Ne Kadar Hazır? Olası Bir Deprem Durumunda Rize Halkı Depreme Hazır Mı?

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin ardından uzmanlar, Marmara Bölgesi'nde olası bir depreme karşı uyarılarda bulunuyor. Deniz tabanından geçen Karadeniz fay hattının deprem riski taşıdığına dikkat çekiliyor. Bu bağlamda, Gümüşhane'de meydana gelen art arda depremler ise vatandaşları tedirgin ediyor.

Depremlerin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmamasına rağmen, bölge sakinleri yaşanan korku dolu anlara tanıklık etti. Özellikle depreme karşı hazırlıklılık konusunda vatandaşların ne kadar bilinçli olduğu sorgulanıyor.

Çarpık yapılaşmanın önlenmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, bu noktada binaların sağlam inşa edilmesinin önemine vurgu yapıyor. Müteahhitlere büyük sorumluluklar düştüğünü belirten vatandaşlar, depreme karşı daha dirençli binaların yapılması çağrısında bulunuyor.

Uzmanlar, bölge halkının deprem öncesi ve sonrası alması gereken tedbirler konusunda bilinçlendirilmesinin, olası bir felaket durumunda kayıpların en aza indirilmesine yardımcı olacağını ifade ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.