RİZELİ GAZETECİ ALİHAN TELATAR VE SELİM DENİZALP TARAFINDAN HAZIRLANAN "RİZELİNİN BAŞARI ÖYKÜSÜ - 3 " ADLI KİTAP YAYIMLANDI

RİZELİ GAZETECİ ALİHAN TELATAR VE SELİM DENİZALP TARAFINDAN HAZIRLANAN "RİZELİNİN BAŞARI ÖYKÜSÜ - 3 " ADLI KİTAP YAYIMLANDI

Rize Milletvekili Adayı Muhammed Avcı, RİZELİNİN BAŞARI ÖYKÜSÜ-3 kitabıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

“Bu eser bir arşiv niteliğindedir. Rize’nin başyapıtları arasında yer alacak bir kaynaktır. Rizelinin Başarı Öyküsü kitap serisi ile çok önemli bir boşluk doldurulmuş oldu. Şehre hizmet eden insanların unutulmaması, Rize’de taş üstüne taş koyan kim varsa hatırlatacak olması adına önemli bir eser Rize’mize kazandırılmıştır.”


RİZELİNİN BAŞARI ÖYKÜSÜ-3 kitap serisi ile başarı öyküleri kaleme alınan değerli isimlerin samimi ve gerçekçi paylaşımlarına yer verdiği kitap okuyucularla buluştu. Rizelinin Başarı Öyküsü, her biri alanında özel isimleri ayrım yapmadan bir araya getirebilen bir kitap. Gelecek nesillerin örnek alabileceği başarı hikâyeleri ile Rize’nin bambaşka yüzleri Rizelilerle buluştu. Gazeteci yazarlar Alihan Telatar ve Selim Denizalp tarafından kaleme alınan ve Rizeli 32 ismin yer aldığı başarı öyküsü adlı kitap büyük ilgi gördü. Rizelinin başarı öyküsü 3 kitabının yazarları Alihan Telatar, “Yağmurun ve çayın başkenti Rize’nin renkli isimlerini bir araya getirip Rizelilerin başarı öykülerini kaleme aldık. Rizeli kadın ve erkek iş insanı, bürokrat. Siyasetçi, siil toplum örgütleri ve spor alanında başarıyı yakalamış Rizelilerin başarı öykülerini anlatıp sinerjiye dönüştürelim istedik. Bunda da başarılı olduk” dedi.  Selim Denizalp, “Birinci kuşaktan üçüncü kuşağa kadar alanında zirveye çıkan isimler ile röportajlar yapıp başarı öykülerini Rize’ye anlatmak ve bu hikayeleri Rize tarihine kazandırmak istedik. Gelecek kuşaklar onları tanısın, gururlansın ve örnek alsın istedik. Rizelinin başarı öyküsü kitabı tüm okullarda, kütüphanelerde ve üniversitelerde yerini aldı” dedi.

alihan.jpeg
Rize’nin Bizim Muhammed diye ad ettiği, halkın içinde bir isim olan ve Rizelinin Başarı öyküsü kitabında yer alıp başarı öyküsünü anlatan 28. Dönem Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kitap hakkında şunları söyledi.  “Kitabı incelediğimde muhteşem bir eserin ortaya konulmuş olduğunu gördüm. Rize’de ki en büyük problemlerimizden bir tanesi Rize ile ilgili arşivimizin olmamasıdır. Hele hele Rize’ye hizmet edenlerle ilgili bir arşivimiz hiç olmamış. Sadece bizim eski gazete kayıtlarında bulabildiğimiz küpürleri var. Bunun dışında Rizelinin Başarı Öyküsü gibi böyle bir eser bugüne kadar ortaya konulmamış. Rize’de taş üstüne taş koyan kim varsa bunların isminin hatırlanabilecek olması belki yüz yıllar sonra bile bu kitapların kütüphanelerde görünebilecek olması bizim adımıza da çok büyük bir mutluluk çok büyük bir onur çok büyük bir gururdur. Özellikle hem Rize’ye hizmet eden insanları motive etmek adına çok kıymetli bir şey hem de Rize’nin kütüphanesinde olması gereken başyapıtlardan bir tanesidir. Bugüne kadar hakikaten Rize’ye çok hizmet eden insanlar oldu. Cumhurbaşkanı düzeyinden bakanlar, başbakanlar, milletvekilleri düzeyine; sivil toplumda kuruluşlarında çalışanlardan spor, sanat düzeyinde kadar çok büyük hizmet edenler oldu. Bazı insanlarımız unutulup gittiler. Adları bile hatırlanmıyor. Hâlbuki o insanlar yaşadıkları dönemlerde çok büyük eserler ortaya bırakmışlardı.
Bugün ortaya koyduğunuz Rizelinin başarı öyküsü adlı bu eser bu insanların hatırlanmasına vesile olacak. Yarın bir gün bu kitap karıştırıldığında OVİT Tüneli, Rize Artvin Hava alanı akla geldiğinde birileri hatırlanacak, Salar ha Tüneli denilince birileri hatırlanacak, Rizespor’un bugünkü durumu akla geldiğinde birileri hatırlanacak, şehir hastanesinden havalimanına, lojistik üstten Rize Ticaret odasına kadar ve daha da fazlası konuşulduğunda birileri hatırlanacak. Emeği olanlar bu eserler ile yaşamaya devam edecek. Unutulmayacak. Bu kitap bir vefa örneğidir. Bu çok önemli bir eserdir. Emeğinize sonsuz teşekkür ederim. Allah razı olsun.” Dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.