Rizeli Kendi İlinin Başkanı Oluyor

Rizeli Kendi İlinin Başkanı Oluyor

Rize’de hayata geçen ( AKOS ) Akıllı Kent Otomasyon Sistemi’nin resmi açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından gerçekleştirildi.

2011 yılında projelendirilen 2012 yılında kısmet hizmet veren AKOS projesi resmi açılışının ardından artık tam anlamıyla hizmet vermeye başladı. Rize Belediye Binasında gerçekleşen açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,  Rize Millet Vekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Jd. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Çalışan personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AKOS Akıllı Kent Sistemi Ne İşe Yarıyor.. ?

    AKOS ile Rizeliler kendi şehrinin Başkanı oluyor ve şehrini kendi yönetiyor. İnteraktif Belediyecilik anlayışı ile belediye sınırları içerisinde yaşayan her vatandaş dijital ağlarla birbirine başlanmış, tüm yönetim süreçlerine dahil edilmiş, açık ve şeffaf bir yönetim modeli olarak hayata geçirildi. Böylece içerisinde bulunduğumuz İnternet çağında, vatandaş belediye ile ilgili Online Tahsilat ve Bilgileri, Beyan Bilgileri, İmar Durumu Sorgulama, Ruhsat Başvurusu, Borç Bilgileri, Çevre Temizlik Evrak Takibi gibi bilgilerine internet üzerinden anında ulaşabilecekler. Rize Belediyesi bünyesinde oluşturulan “444 50 53” nolu istek ve şikâyet hattının aranmasıyla vatandaş, Su borcu, ÇTV Vergi Sorgulama T- Belediye, Emlak Vergi Sorgulama Genel Borç Sorgulama gibi işlemlerini rahatça yapabiliyor. Yapılacak olan istek ve şikayetlere anında cevap verilebiliyor. Belediye içerisinde kurulan Kent Bilgi Servisi  belediye binasına gelen tüm vatandaşların ilk temas noktası olur ve bir çok işlem birim birim dolaşmadan tek bir noktadan yapılabilir hale gelir.



 SMS Belediyeciliği.
Zamandan tasarruf sağlayıp Belediye ile vatandaşın her an etkileşim içerisinde bulunmasına olanak verir. SMS Belediyeciliği ile vatandaşla Belediye arasında kurulan iletişim, borç sorgulama uygulamalarının dışında vatandaşın Belediyeye yaptığı her hangi bir şikâyet başvurusunu SMS ile takip edebilmekte ve sonucunu sorgulayabilmektedir. Örneğin Emlak Borcunu öğrenebilmek için “RIZEBLD EMLAK 12345” Yazıp 4730’a göndermek yeterli oluyor.
Açılış öncesi konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı; “Rize Belediye Başkanımız çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. ( AKOS ) Akıllı Kent Otomasyon Sistemi ile siz hemşerilerimiz Belediye ile alakalı işlerinizi daha hızlı bir şekilde halledeceksiniz. Bizim belediyelerimiz belediyecilik anlayışını çağdaş bir hürriyete kazandırıyor teknolojinin bütün imkânlarını devreye sokuyorlar. ( AKOS ) sistemini belki ilk zamanlarda kullanmakta zorluk çekeceksiniz fakat zamanla görevli arkadaşlarımızın sizleri bilgilendirmesiyle daha kolay daha seri hizmet alma imkânına kavuşmuş olacaksınız. Bu projeyi hayata geçiren Rize Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum” dedi.



Açılışta konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Vatandaşlarımızın belediyedeki işlemlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütebilmesi için 2 haziran 2011 tarihinde akıllı kent otomasyon sistemi (AKOS) projemizi başlattık.Bu proje ile rize merkeze bağlı 39 mahalle ve 3 mücavir alan,489 cadde ve sokak, 10.157 bina,45.000 daire, 7361 işyeri ve belediye sınırlarımız içerisinde yaşayan 73.038 kişiye ait bilgiler, 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde 60 kişilik ekibimizle dijital ortamda bir araya getirdik.16 Şubat 2012’de projemizi kısım kısım vatandaşımızın hizmetine sunmaya başladık.Teknik yapı,personel ve yazılımla birlikte toplamda 2 Milyon tl ‘lik projemizi tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz.İnteraktif belediyecilik anlayışı ile belediyemiz sınırları içerisinde yaşayan her bir vatandaşımızı tüm yönetim süreçlerine dahil ettik.Maksadımız;açık ve şeffaf bir belediyecilik modelini hayata geçirmekti,ve bu projeyle bunu sağlamış olduğumuza inanıyorum.Vatandaşlarımızın 444 50 53 numarası ile 7/24 hizmet veren iletişim merkezimize bildirmiş oldukları istek ve şikayetler,yöneticilerimize ve ilgili birimlere iletiliyor,bu istek ve şikayetler sonuçlandırıldığında vatandaşlarımız işlemlerini artık tek bir noktadan daha hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırabiliyor.Aynı zamanda belediye binamızın giriş kısmında yer alan vezneleri birleştirip ortak vezne oluşturduk.Böylece vatandaşlarımız tek bir noktadan tüm ödemelerini yapabiliyor,birim birim dolaşmıyor.Sms belediyeciliği ile vatandaşlarımızın zamandan tasarruf sağlayıp belediyemize gelmeden 4730’a gönderdikleri sms (KISA MESAL) ile tüm borçlarını sorgulamasını,istek v şikayetlerini takip etmesini sağladık.Yine sms ile 25.000 vatandaşlarımıza kısa mesajla anında ulaşabilmekte,belediye hizmetlerinden ve duyurulardan onları haberdar etmekteyiz.Sonuç olarak;rize’de yaşayan her bir vatandaşımız doğal danışmanımız,yönetim vatandaşımız doğal danışmamız,yönetim ortağımızdır.Vatandaşımız artık rize’yi bir başkan gibi yönetecek.Rize belediyesinin çağdaş yönetim olarak uygulamaya aldığı bu modeli “Rizeli Başkan”olarak adlandırıp şehrimizin hizmetine sunduk.Rizede’de artık herkes başkan.Sözlerime son verirken;emeği geçen herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor,akıllı kent otomasyon sistemimizin rizemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.