Rizeli Kız 17 Yaşında İlk Kitabını Yazdı: Geleceğin Yazarlarından Biri Olmayı Hedefliyor

Rizeli Kız 17 Yaşında İlk Kitabını Yazdı: Geleceğin Yazarlarından Biri Olmayı Hedefliyor

RİZE'NİN ARDEŞEN İLÇESİNDE YAŞAYAN 17 YAŞINDAKİ NAZAN ATEŞ, İLK KİTABINI YAZDI VE GELECEKTE TANINMIŞ BİR YAZAR OLMAYI AMAÇLIYOR

Kitap okumaya ortaokulda ilgi duymayan Nazan, babasının aldığı bir kitabı okuduktan sonra, kitaplara merak saldı. Okuma alışkanlığı kazanan ve kitap sayısını her geçen gün artıran Nazan, insanların hayatlarına dokunabilmek için bir kitap yazmaya karar verdi. "Rastlantı" isimli 234 sayfalık kitabını tamamladıktan sonra, ailesine kitabının basılması isteğini dile getirdi. Ailesi, kızlarının bu başarısına şaşırsa da, bir yayınevi ile anlaşarak kitabın basılmasını sağladı. Nazan’ın ilk kitabı okuyucularından ilgi gördü ve gelecekte yazdığı eserlerle adından söz ettirmek istiyor.

rizeli-kitap-13.jpg

"Kitaplar Bana Kendimi Buldurdu ve İyi Hissettirdi"

Nazan Ateş, ortaokul yıllarında noktalama işaretleri ve yazım kurallarını bilmediğini, kitap okuma alışkanlığını sonradan kazandığını belirtiyor. "Başlarda kitaplarla hiç ilgim yoktu. Babamın aldığı kitabı okumadım ama bir vicdan azabı hissettim ve bir gece o kitabı bitirdim. Kitaplar, kendimi yalnız hissettiğim zamanlarda bana arkadaş oldular. Onları okuyarak içimdeki yalnızlığı giderdim ve bir gün ben de yazmak istedim. İlk olarak kısa hikayeler yazdım ama içime sinmedi. Daha sonra gözümde canlanan bir sahne vardı: Bir kız ve ona yardım eden bir asker. Bu sahneyi yazmaya karar verdim ve karakterleri oluşturdum. Kitap yazmak, kendimi ifade etmemin ve iç dünyamdaki duyguları paylaşmamın bir yolu oldu."

"Ömrüm Boyunca Kitaplar Yazmak İstiyorum"

Nazan, kitaplarıyla insanlara dokunmayı amaçladığını, maddi kazanç peşinde olmadığını ifade ediyor. "Geçen yıl Ukrayna’daki savaş beni çok etkiledi ve bu durumu kitabıma yansıttım. Yazarken birçok şey öğrendim ve daha da gelişeceğime inanıyorum. Şu anda yazdığım yeni bir kitap var, adı 'Mefta'. Bu kitapta, burjuva sınıfından gelen ana kadın karakterin sosyal ve kültürel farklarını işliyorum. Yazma sürecimde amacım para kazanmak değil, insanlarla bağ kurmak ve onların kitaplarda kendilerini bulmalarını sağlamak."

rizeli-kitap-15.jpg

"Kızımızın Her Zaman Yanındayız"

Nazan'ın annesi Hanife Ateş, kızlarının her konuda yanında olduklarını belirterek, "Çocuklarımız için her şeyi yapıyoruz. Bu bizim için büyük bir gurur," dedi.

"Kitap Yazdığını Duyduğumda Şaşırdım"

Nazan'ın babası Cumali Ateş ise, "Kızım kitap yazdığını söylediğinde çok şaşırdım. Kitap okuma alışkanlığı olduğunu biliyordum ama yazdığını duyunca çok duygulandık ve destek olduk," şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.