Rizeli Sadık Dal Öğretmen ikinci kitabı "Bu Sene Sular Daha Bi Soğuk" kitabını çıkardı

Rizeli Sadık Dal Öğretmen ikinci kitabı "Bu Sene Sular Daha Bi Soğuk" kitabını çıkardı

RİZELİ SADIK DAL ÖĞRETMEN, RİZE'DE UZUN YILLARDIR GÖREV YAPMIŞ VE YEREL KÜLTÜRÜ DERİNLEMESİNE TANIYAN BİR ÖĞRETMEN OLARAK TANINIYOR. SADIK ÖĞRETMENİN İKİNCİ KİTABI "BU SENE SULAR DAHA Bİ SOĞUK" İLE HİKAYE ANLATMA SERÜVENİNE DEVAM EDİYOR

Kitap, okuyucularıyla on bir yeni hikayesiyle buluşuyor.

Sadık Öğretmen'in hikayeleri, Doğu Karadeniz insanını, çevresini, doğasını ve yaşamını yansıtan özgün bir bakış açısı sunuyor. Rize özelinde yer alan bu hikayelerde, yağmurunun kokusu, ağaçlarının yeşili, börtü böceklerinin cıvıltısı gibi detaylarla bölgenin ruhu ve atmosferi yaşatılıyor.

Hikaye yazma tutkusunu Jean-Paul Sartre'ın "Bir insan her zaman hikaye anlatıcısıdır; kendi ve başkalarının hikayeleriyle çevrili yaşar, başına gelen her şeyi onlar aracılığıyla görür ve hayatını anlatıyormuş gibi yaşamaya çalışır." sözüyle özetleyen Sadık Öğretmen, bu kitap aracılığıyla kendi ve çevresindeki insanların yaşamlarını anlatmayı amaçlıyor.

Sadık Öğretmen'in hikaye kitapları, bölgenin kültürel zenginliğini ve yaşamın içerisindeki renkleri okuyucularla buluşturarak, yerel edebiyatın önemli bir temsilcisi haline gelmiştir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum