RİZELİ YAZAR BANU KOPUZ ALGÜL’ÜN YENİ KİTABI “CESUR KANAT VE BEN” HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMENİN UMUDU OLDU. YENİ KİTAP İMZA GÜNÜ 2 MAYIS SALI GÜNÜ 13.00-15.00 ARASI ÜSKÜDAR KİTAP FUARI’NDA OLACAK

RİZELİ YAZAR BANU KOPUZ ALGÜL’ÜN YENİ KİTABI “CESUR KANAT VE BEN” HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMENİN UMUDU OLDU. YENİ KİTAP İMZA GÜNÜ 2 MAYIS SALI GÜNÜ 13.00-15.00 ARASI ÜSKÜDAR KİTAP FUARI’NDA OLACAK

Yazmaya ilkokul yıllarında başlayan Banu Kopuz Algül, kendisini en çok etkileyen kitabın sınıf öğretmeninin verdiği  Loisa May Alcott’un  “Küçük Kadınlar”  adlı kitabı olduğunu söylüyor.

Kitapta dört kız kardeşin hayatla mücadelesi anlatılır. Ailenin ikinci kız çocuğu Jo’dur. Kendisi de ailesinin ikinci kızı olduğu için bu karakteri kendisine benzetir.  Daha sonra ise orta okulda Türkçe öğretmeni Şenol  Bey’in kompozisyonlarını çok sevmesi onu  yazmaya teşvik eder.
 
Yazmanın çok geniş bir alan olduğunu dile getiren yazar, her alanda herkesin yazılabileceğini söylerken kendisi bu geniş yelpazenin çocuk bölümünü seçerek yol almayı tercih etti.  İlk yıllarında roman, şiir ve hikâye denemeleri  olmakla birlikte kendini çocuk alanında bulmasının anne olmasıyla yakından ilgili olduğunu dile getiriyor.

banu-kopuz-algul.jpg
 
Yeni kitabının adı “Cesur Kanat ve Ben”.  Mesajı ise umut etmek ve hayallerinin peşinden gitme üzerinedir. Babasını kaybetmiş bir çocuğun edindiği yeni bir arkadaş sayesinde düştüğü yerden yeniden kalkmasını anlatıyor. Kahramanımız Ali, beklenmedik bir zamanda yağan karda kanadı kırılan bir kaz ile dost olur. Ali, yeni arkadaşı sayesinde hem hayalinin ne olduğunu keşfediyor hem de hayalinin peşinden koşmayı öğreniyor.

banu-kopuz-1.jpeg

Katıldığı etkinlikler arasında ilk olarak kitap fuarlarının yer almasının nedeni  okurlarıyla birebir iletişim içinde olmaktır.  Bu vesile ile 2 Mayıs Salı günü 13.00-15.00 arası Üsküdar Kitap Fuarı Rönesans Yayınları standında bulunacağını da haber verelim. İstanbul’da olan hemşerilerimize bu  imza gününe gitmelerini tavsiye ederiz.  

banu-kopuz-12.jpeg

Fuarların dışında okul etkinliklerine de katılan yazar,  gayesinin dünyaya iyi izler bırakmak olduğunu ifade ediyor. Yazmanın gönül ve özveri işi olduğunun söylerken sabırlı davranmanın da önemini hatırlatıyor. 

banu-kopuz-13.jpeg

İstanbul’da yaşayan yazar,  düşseniz de kalksanız da hayallerinizden vazgeçmemeyi,  hele ki hayalleriniz iyilik dolu ise ayaklarınıza taşlar dikenler batsa da yeniden  ayağa kalkmanızı ve devam etmenizi şiddetle öneriyor.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.