Rizeliler, Ankara`da Çay Demleyecek

Rizeliler, Ankara`da Çay Demleyecek

Ankara`da gerçekleştirilecek `Rize Tanıtım Günleri`nde özel hazırlanmış 20 bin paket çay dağıtılacak.

Ankara`da gerçekleştirilecek `Rize Tanıtım Günleri`nde özel hazırlanmış 20 bin paket çay dağıtılacak. Ayrıca katılımcılara 400 bin bardak çay ikram edilecek.

Başkent`te 8 Mart günü başlayıp `Çayın Başkenti, Başkent`te` sloganıyla 4 gün sürecek tanıtımda; doğal ve organik ürünler, konserler, fotoğraf ve resim sergileri, folklor, horon, çay, bal ve Rize`nin misafirperverliği anlatılacak.

Rize Günleri açılışının `8 Mart Dünya Kadınlar Günü` ne denk gelmesi nedeniyle kadınlar, saat 10.30`da Kızılay Sakarya Caddesi`nde 20 bin adet özel hazırlanmış çay paketi dağıtacak. Aynı gün Atatürk Kültür Merkezi`ne gelenlere de çay paketleri hediye edilecek. Etkinlikler süresince 400 bin bardak çay ikramı yapılacak.

HORON REKORU DENEMESİ

Ayrıca Rize merkez ve ilçelerinin; tahta dönme dolap, Lazboard, Formulazı gibi kültür ve eğlence çeşitleri kurulan stantlarda ilgiye sunulacak. Şenlikte ayrıca tulum, kemençe, horonlar, yöresel skeçler ve sanatçılar katılımcıları coşturacak. Horon oynama rekor denemesi ise bin kişinin üzerinde katılımla gerçekleştirilecek. Katılan ekiplere sertifikası verilecek.

Rize Ziraat Odası da 2 ton kivi dağıtmak için hazırlık yaptı. Ayrıca yöreye özgü 500 kilo maviyemiş (likapa) ve 10 bin adet Rize simidi ikram edilecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.