'Rizeliyim, Siyasi Görüşüm Farklı Diye İşten Çıkarıldım'

'Rizeliyim, Siyasi Görüşüm Farklı Diye İşten Çıkarıldım'

CHP'li Atakum Belediyesi'nden siyasi görüşü nedeniyle işten çıkarıldığını iddia eden İbrahim Hakkı Demirci, "Bana 'Recep Tayyip Erdoğan’ın köylüsü olmandan dolayı iş hakkınız fesh' dediler" ifadelerini kullandı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçen Samsun'un Atakum Belediyesi'nde haksız yere işten atıldıklarını iddia eden 13 işçi haklarını aramaya devam ediyor.


Siyasi görüşleri nedeniyle haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia eden işçilerden Rizeli İbrahim Hakkı Demirci, mahkemelerden kendileri lehine karar çıkmasına rağmen Atakum Belediyesi'nin buna kayıtsız kaldığını ifade etti.


2016 yılında Atakum Belediyesi'nde operatör olarak işe başladığını ifade eden Demirci, 16 Eylül 2019 tarihinde haksız yere işten çıkarıldığını aktararak "Önümüze bir tane kağıt koydular ve 'Bunu imzalayın' dediler. 'Bakalım' dedik 'yasaktır' dediler. 'Fotoğraf çekelim' dedik 'yasaktır' dediler. 'Okuyalım' dedik yasaktır  dediler. Biz de imzalamadık. Belgenin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Çünkü okuyamadık. aklarımızı almayalım diye o kağıdı bize zorla imzalatmaya çalıştılar, mobbing uyguladılar. Arkamızdan tutanak tutarak bizim iş hakkımızı fesh ettiler. 13 kişi işten çıkartıldık. Haksızlığa uğradık" dedi.

2-001.jpg


"Siyasi Görüşümüz Farklı Diye İşten Çıkarıldık"
İşten çıkarılmalarının asıl sebebebin siyasi görüşleri olduğunu iddia eden Demirci, "Siyasi görüşümüzden dolayı iş hakkımız fesh edildi. Sorgusuz sualsiz işten atıldık. 'Sizin siyasi görüşünüz şudur' diye bana resmen söylendi. Rizeli olmamız, siyasi görüşümüzün farklı olması nedeniyle işten atıldık. Bunu bana belediye başkan yardımcısı söyledi. 'Recep Tayyip Erdoğan’ın köylüsü olmandan dolayı iş hakkınız fesh' dediler" ifadelerini kullandı.

3-001.jpg


"Heryerden Sonuç Aldık Ama Atakum Belediyesi'nden Sonuç Alamadık"
İşsizlik maaşı dahi alamadıklarını ifade eden Demirci, haklarını sonuna kadar arayacaklarını aktararak "Şu an 13 kişi mağdur durumdayız. Biz bütün kanuni yolları kullanarak haklarımızı arıyoruz. İşsizlik maaşı bile alamıyoruz. Dediler ki; 'Verin mahkemeye alın' Bu bizim doğal hakkımız. Bizim maaşımızdan kesilen hak. Bunu bile ödemiyorlar. Bütün resmi kuruluşlara başvurduk. Resmi kuruluşların hepsinden sonuç aldık ama Atakum Belediyesi'nden bir sonuç alamadık. Mahkeme geri dönüş verdi ama yine haklarımızı alamadık, çok mağdur olduk. Bunlardan iş istemiyorum Mahkemeler benim haksız yere işten atıldığıma karar veriyorlar ama belediye kağıdıma bile cevap vermiyor" diye konuştu.

1-003.jpg


"Şu An Hamallık Yapıyorum"
Belediyede çalıştığı süre boyunca aktif siyasette görev almadığını sadece işimi yaptığını aktaran Demirci, "Belediye el değiştirdikten sonra beni çöp işine sürdüler. Ona da razı geldim, üç ay çöp işinde çalıştım. Sokakları temizledim. Neden? Ekmeğim için. Üç oğlum var. Şu anda Sahil Camisinde günlük olarak hamallık yapıyorum. Allah'a şükürler olsun, sağlığım sıhhatim yerinde. Kimseden bir şey istemiyorum ama haklı olduğum davada sonuna kadar gideceğim" dedi.


 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum