Rize'nin Beş Vizyoner Projesi Belirlendi

Rize'nin Beş Vizyoner Projesi Belirlendi

AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşleri Başkanlığı Tarafından Organize Edilen ve AK Parti Rize İl Ekonomi İşleri Başkanlığı sekretaryasında Gerçekleşen Rize Kent Ekonomileri Forumu, AK Parti Rize İl Başkanlığının Ev Sahipliğinde Rize Ticaret Borsasında Gerçekleşti.

AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşleri Başkanlığı Tarafından Organize Edilen ve AK Parti Rize İl Ekonomi İşleri Başkanlığı sekretaryasında Gerçekleşen Rize Kent Ekonomileri Forumu, AK Parti Rize İl Başkanlığının Ev Sahipliğinde Rize Ticaret Borsasında Gerçekleşti.
    Rize'yi ilk etapta 2023 ve daha sonralarına taşıyacak vizyoner projeleri belirlemek üzere Rize ticaret borsasında oluşturulan atölye çalışmasına, AK Parti Rize İl Başkanımız Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanımız Halil Bakırcı, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin,İlçe Belediye Başkanları, ticaret odaları başkanları, ziraat odaları başkanları, sendika temsilcileri, iş adamları ve temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, esnaf odaları başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, kanaat önderleri ve çeşitli davetliler katıldı.
    2023 vizyoner projeler ve marka şehir Rize sloganlarını barındıran Rize Kent Ekonomi Forumunda açılış konuşmasını Gerçekleştiren AK Parti Rize İl Başkanımız Hikmet Ayar  'yılda iki kez yapılmasını planladığımız bu güzel organizasyonun Rize'mize yüksek derecede fayda sağlayacağına inanıyoruz' mesajını verirken "bu toplantıların amacı, kentin ekonomik hamlesine imkan sağlayacak ve sistematik olarak desteklenebilecek vizyoner proje fikirleri geliştirmek, kentleri birer sosyo-ekonomik merkezler haline dönüştürebilmek, kentlerin potansiyellerini belirlemek ve harekete geçirmek, kentin rekabet kapasitesinin inşasına yardımcı olmak, kent markası veya kent kimliği oluşturmaya zemin teşkil edecek ekonomik vizyon, perspektif ve hedeflerini geliştirmektir. Kısaca Kent Ekonomileri Forumu yerel potansiyelleri belirleme ve harekete geçirme hamlesidir. Diğer bir değişle sivil inisiyatif hamlesidir. Bu bağlamda Rize'mize son derece fayda sağlayacak olan bu çalışmamızın devamını diliyor, tekrar toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Gerçekleşen açılış konuşmasının ardından Forumun  Moderatörlüğünü yapan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa, kent ekonomileri forumunun işleyişi ve amacını anlatan bir sunum yaptı.
     Daha sonra 8 farklı masa halinde ayrılan gruplar Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa'nın moderatörlüğünde kendilerine verilen başlıkları baz alarak  ihtiyaç duyulan projeleri tasarlamaya çalıştılar.   
    Oluşturulan 8 farklı masanın bir sözcüsü ve bir raportörü oldu ve her masanın sözcüsü kendi masasının projelerini kürsüye çıkarak diğer katılımcılara sundu.

   Her masanın belirlediği projeler ikinci aşamada tüm katılımcılara sorularak, Rize’yi geleceğe taşıyacak beş vizyoner proje oylama ile belirlendi.
Forum sonucunda katılımcıların oyları ile belirlenen 5 vizyoner proje şu şekilde belirlendi;
1) Organik Kent Rize Projesi (Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Çeşitlendirmesi)
2) Demiryolu (Samsun-Batum) ve Havaalanı Projesi
3) İyidere Lojistik Merkez Projesi
4) Üniversite Bünyesinde Teknokent Kurulması Projesi
5) Yüksek Standartlara Sahip Turizm Altyapısı Geliştirme Projesi







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.